Povodně: Soukromé firmy posílají peníze postiženým oblastem

29. 6. 2009 – 1:04 | Naše peníze | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Povodně: Soukromé firmy posílají peníze postiženým oblastem
Foto: NašePeníze.cz | zdroj: NašePeníze.cz

Povodně trápí velou část Česka. Do dnešního dne se škody počítají ve stovkách milionů korun. O život už v souvislosti s povodněmi přišlo také 13 lidí. Pomoc postiženým oblastem začaly nabízet také soukromé firmy a to formou finančních dotací.


Například akcionáři ocelářské skupiny Třinecké železárny – Moravia Steel se rozhodli poskytnout finanční pomoc Moravskoslezskému kraji zasláním tří milionů korun na pomoc postiženým, které postihla povodňová vlna. Finanční dar bude zaslán přímo na účet Moravskoslezskému kraji.

- Lidem postiženým povodněmi pomůže stát
- Jak postupovat v případě vytopení domu

Také Česká pojišťovna poslala do oblastí postižených záplavami nejen další likvidátory a mobilní techniky, kteří budou prohlížet škody i o víkendu, ale také humanitární pomoc. Ve spolupráci s mezinárodní humanitární organizací ADRA, místními koordinátory pomoci a starosty se do obcí na Novojičínsku doručí celkem 5 tun materiálu potřebného k likvidaci následků škod.

Kromě toho se rozhodla rodinám obětí povodní z tohoto regionu věnovat 30 000 Kč na úhradu nutných nákladů buď v souvislosti s kalamitou nebo tíživou rodinnou situací.


Pomoc nabídla také automobilka AVIA v podobě materiální a technické pomoci. \"V tuto chvíli můžeme poskytnout okamžitou materiální pomoc a dále můžeme nabídnout zapůjčení pěti nákladních vozů v různých úpravách, například zametací a odtahové vozidlo včetně jejich obsluhy“, uvedlo vedení pražské automobilky Avia.

Podle našich zpráv se postupně zapojují i další velké společnosti a nabízí krajům pomoc ve formě financí i techniky.

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,450 23,630
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články