Prázdniny 2019: Školáky letos čekají delší prázdniny než v minulých letech

9. 1. 2019 – 10:41 | Naše peníze | red | Diskuze:

Prázdniny 2019: Školáky letos čekají delší prázdniny než v minulých letech
Ilustrační foto | zdroj: freeimages.com

Pokud máte doma školáka nebo se vaše ratolest chystá v září do první třídy, určitě vás zajímá, jak se to letos má s prázdninami. Těch je celkem šest a bývají různě dlouhé. Nejkratší jsou ty pololetní, nejdelší pak ty letní.

Více než osmdesát prázdninových dní a několik státních svátků k tomu. Školáci si v tomto roce užijí volna dosyta. A některé prázdniny budou dokonce delší než v minulých letech.

Na první prázdniny tohoto roku nebudou školou povinné děti čekat příliš dlouho. V pátek 1. února je čekají jednodenní pololetní prázdniny. Na ty okamžitě navazuje maraton těch jarních, které včetně víkendu trvají týden. Probíhají celkem v šesti termínech, a to podle jednotlivých okresů.

TIP: Státní svátky 2019 - Kdy se vyplatí dovolená?

Jen měsíc po skončení posledního turnusu jarních prázdnin se mohou školáci těšit na ty velikonoční. Ty trvají od čtvrtka 18. do pondělí 22. dubna, dva z těchto dnů jsou přitom státní svátky, a to Velký pátek a Velikonoční pondělí.

Další státní svátky připadají na první dvě květnové středy. Letní prázdniny v tomto roce potrvají od 29. června do 1. září. Do lavic školáci znovu zasednou 2. září.

Delších prázdnin, než je obvyklé, se školáci dočkají v říjnu. Podzimní prázdniny totiž letos navazují na státní svátek 28. října, který připadá na pondělí, volno pak školáci budou mít ještě v úterý a ve středu.

A také vánoční prázdniny budou stát za to. Letos naposledy půjdou děti do školy v pátek 20. prosince, vrátí se tam až v pondělí 6. ledna.

Prázdniny v roce 2019

Prázdniny v roce 2019

Zdroje:
MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,640 23,820
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články