Přehled: Akční nabídky stavebních spořitelen startují

13. 9. 2019 – 10:31 | Stavební spoření | red | Diskuze:

Přehled: Akční nabídky stavebních spořitelen startují
Ilustrační foto | zdroj: freeimages.com

Podzim je tradičním časem stavebních spořitelen. Cílem je přesvědčit střadatele, aby si smlouvu uzavřeli do konce roku. A stavební spořitelny své klienty k novým smlouvám motivují. Akce stavebních spořitelen mívají dvě sezóny: Jarní, která je zaměřena na úvěry na rekonstrukce, a podzimní, která cílí především na střadatele a nabízí zvýhodněné uzavření smlouvy o stavebním spoření. Ani letošní podzim není jiný. Stavební spořitelny již své akční nabídky spustili.

Základním lákadlem pro klienty je sleva na poplatku za sjednání smlouvy či bonus k uzavření stavebního spoření. Klienti tímto mohou ušetřit nemalé částky. Standardní poplatek za uzavření smlouvy činí 1 % z cílové částky. A i na smlouvě určené ke spoření na optimální dobu 6 let[1] lze ušetřit 1 500 až 2 000 Kč.

Akce stavebních spořitelen

Akční nabídky již spustila Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS, Liška), Raiffeisen stavební spořitelna (RSTS) a Stavební spořitelna České spořitelny (SSČS, Buřinka). Modrá pyramida (MPSS) a Wüstenrot – stavební spořitelna (WSTS) zatím inzerují pouze standardní nabídky stavebního spoření.

ČMSS

Českomoravská stavební spořitelna v současnosti nabízí dvě akční nabídky.

Uzavření smlouvy o stavebním spoření je až do cílové částky 150 tis. Kč zdarma, při vyšší cílové částce poskytuje slevu 1 500 Kč. Sleva platí při uzavření smlouvy prostřednictvím obchodních zástupců i online.

V prvním pololetí letošního roku se změnila vlastnická struktura ČMSS. Jediným majitelem spořitelny se stala ČSOB, která navýšila svůj 55% podíl nákupem zbývající části od Bausparkasse Schwäbisch Hall (BSH). To se stalo též základem pro druhou akční nabídku: Prémii až 3 000 Kč.

Prémii až 3 000 Kč získá zájemce o stavební spoření, který si zároveň otevře běžný účet u ČSOB. Klient musí uhradit poplatek za uzavření smlouvy, z něhož pak dostane připsáno na účet stavebního spoření až 2 000 Kč, a otevřený účet u ČSOB musí být „aktivní“, aby byla prémie připsána 1 000 Kč. Aktivním účtem je účet, na který tři měsíce v řadě bude připsáno alespoň 5 tis. Kč měsíčně. Klient ovšem nesměl mít u banky předcházejících 6 měsíců otevřený účet.

Zatímco prémii u ČMSS lze získat do konce roku (31. 12. 2019), akce na prémii za otevřený běžný účet ke stavebnímu spoření je vypsána „do odvolání“.

RSTS

Raiffeisen stavební spořitelna také sází na Stavebko zdarma. Akce se týká stavebních spoření uzavřených na cílovou částku 200 tis. Kč. Klient tak ušetří 2 000 Kč vstupního poplatku.

Aktuální akční nabídka Raiffeisen stavební spořitelny je vypsána do konce října (31. 10. 2019). Nelze ale vyloučit její prodloužení. V loňském roce kupříkladu takto prodloužila akci na dětské smlouvy až do konce roku.

SSČS

Stavební spořitelna České spořitelny nabízí bonus k uzavření smlouvy o stavebním spoření ve výši až 2 000 Kč. Klient po sjednání smlouvy na ni musí převést nejpozději do 4 měsíců alespoň 3 000 Kč, z nichž bude stržen poplatek ve výši 1 % z cílové částky za uzavření smlouvy. Následující měsíc pak Buřinka připíše prémii ve výši zaplaceného poplatku, nejvýše 2 000 Kč.

Buřinka inzeruje akci jako Získejte 2 x 2000 Kč. Počítá k tomu totiž i státní příspěvek ve výši 10 % z naspořené částky (po zaplacení poplatků) v maximální výši 2 000 Kč. Aby tuto částku klient získal, musí do konce roku naspořit 20 tis. Kč. Navíc tuto prémii od státu dostane u kterékoli stavební spořitelny.

Akce SSČS byla již několikrát prodlužována a aktuálně platí do konce září (30. 9. 2019).

-Petr Zámečník | Více na Hypoindex.cz
Zdroje:
Hypoindex.cz

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,160 23,340
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články