Přehled: Doplatky za léky se změní, některé klesnou, jiné půjdou nahoru

25. 8. 2015 – 19:51 | Zdravotnictví | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Přehled: Doplatky za léky se změní, některé klesnou, jiné půjdou nahoru
Úhrady za léky jsou skutečně jen informativní, protože nová cena léku se změní až zveřejněním léku v Seznamu cen a úhrad léčivých přípravků a potravin pro zvláštní lékařské účely (SCAU). Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Ceny léků na českém trhu se budou měnit. Státní ústav pro kontrolu léčiv vydal jejich přehled, aby si tak každý mohl dohledat, zda doplatek na jeho lék bude vyšší nebo nižší.

Informativní přehled Státního ústavu pro kontrolu léčiv zahrnuje léčivé přípravky a potraviny pro zvláštní lékařské účely. Úhrady za léky jsou skutečně jen informativní, protože nová cena léku se změní až zveřejněním léku v Seznamu cen a úhrad léčivých přípravků a potravin pro zvláštní lékařské účely (SCAU).

Jak ústav upozorňuje, v informativním přehledu jsou publikovány záznamy bez ohledu na výskyt daného léčivého přípravku nebo potraviny pro zvláštní lékařské účely na trhu v České republice.

Přehled chystaných cen, resp.- úhrad za léky najdete v následující příloze:  Přehled léčiv [pdf]

V tabulce najdete zejména výši původní úhrady pro konečného spotřebitele (UHR1) a hned vedle výši nové úhrady pro konečného spotřebitele (NUHR1) a datum od kdy nová cena platí (DAT_VYK). 

Ústav dále upozorňuje, že údaje obsažené v Informativním přehledu jsou platné ke dni zveřejnění rozhodnutí a nezohledňují skutečnosti, které mohou nastat po vydání rozhodnutí a současně mohou ovlivnit budoucí výši úhrady – např. vydání dalších rozhodnutí.

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,150 23,330
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články