Příměstské tábory v Praze: Kam o prázdninách s dětmi?

10. 5. 2013 – 13:35 | Životní styl | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Příměstské tábory v Praze: Kam o prázdninách s dětmi?
V rámci příměstských letních táborů vyráží děti na zajímavé výlety po Praze. Ilustrační foto: SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Jaro je v plném proudu a nastává čas, kdy by zájemci z řad Pražanů měli své děti přihlásit na pražské tábory, které mají svou základnu přímo na území hlavního města nebo v jeho okolí. Jsou tedy pro děti, které o prázdninách zůstávají doma. Rodiče si mohou vybírat z poměrně pestré nabídky příměstských táborů. Přinášíme několik tipů.

Na kvalitní prožití letních prázdnin se mohou těšit i děti, které je budou trávit v Praze. V nabídce je totiž plno táborů.

Například Pionýr organizuje tábor Po stopách dinosaurů, který se uskuteční ve dnech 26. až 30. srpna. „Děti zažijí pět jednodenních výletů po Praze a jejím okolí, při kterých zažijí hodně zábavy a poznají nové kamarády,“ láká 147. pionýrská skupina Galaxie. Junák – svaz skautů a skautek ČR tábory v Praze nepořádá.

A. C. Sparta Praha pod patronací zástupce starosty Prahy 9 Adama Vážanského pořádá od 15. do 19. července sportovní příměstský tábor pro děti od 6 do 13 let, v jehož rámci se uskuteční i besedy se sportovci, policií a hasiči. Je nutné se přihlásit do 30. června.

V červenci a v srpnu se Praze uskuteční také příměstské tábory s výukou angličtiny, konat se budou v prostorách chodovské mateřské školy Blatenská, pětidenní kurs vyjde na 2990 korun.

Příměstský tábor nachystalo i muzeum

Příměstský tábor připravilo pro děti i Muzeum hlavního města Prahy. Tábor pro dvanáct dětí ve věku 7 až 10 let se uskuteční ve dnech 15. až 19. července. Děti se seznámí s muzejními profesemi, například s konzervátorstvím, průvodcovstvím, archeologií, muzeologií.

Podniknou výlety na historicky a archeologicky vzácná místa. Jeden den na táboře vyjde na 360 korun, celý tábor pak na 1800 korun. V ceně je program od 8 do 16.30 hodin, oběd, pitný režim, výtvarný materiál a výlet lodí.

Děti lze přihlašovat i na letní příměstské tábory pořádané občanským sdružením Sang z Prahy 4. Konat se budou od počátku července do konce srpna. Jeden den přijde rodiče na dvě stě korun.

Tábory jsou pro děti od 6 do 15 let, o děti se budou od 7 do 18 hodin starat instruktoři ze sportovních škol v přírodě. Děti budou mít zajištěn teplý oběd, dopolední i odpolední svačinu a pitný režim.

Program ve Žlutých lázních i v Praze 5

Také letos, už posedmé, se uskuteční příměstské tábory Sluníčka se školkou v Žlutých lázních. Odstartují hned prvního července. Děti budou moci využít všechna tamní sportoviště, dětský koutek, zúčastňovat se budou i pravidelných akcí a výletů do pražské ZOO či blízkého jezdeckého oddílu. Jeden den přijde rodiče na pět set korun, ve kterých je zahrnuta i strava.

V rámci programu Canisterapii tábor premiérově nabídne metodu psychosociálního a fyzio-rehabilitačního působení na děti pomocí speciálně cvičeného psa. A také programy s časopisem Pastelka. Tábor zajistí speciální stravu pro děti se zdravotním handicapem.

Pětidenní tábory v hlavním městě chystá tradičně také sdružení Juklík z Prahy 5. Každý den ráno budou moci v létě rodiče mezi 8.15 až 9.00 hodinami přivést děti do organizace v Praze 5. Odpoledne si je budou moci vyzvednout mezi 16.30 až 17.00.

Programem je plavání, sportování a výtvarná činnost. Jedna instruktorka bude mít na starosti sedm dětí. Cena za pět dnů tábora je 3500 korun, zahrnuje stravu, pití, odměny, materiál na výtvarné činnosti, plavecký výcvik i pojištění.

Pestrá nabídka ve Stodůlkách

K hlavním organizátorům příměstských táborů pro děti, které zůstávají o prázdninách v metropoli, patří již tradičně pražské Domy dětí a mládeže.

Hodně táborů pořádá kupříkladu Dům dětí a mládeže Stodůlky, jehož zřizovatelem je městská část Praha 13 – od 29. června do 13. července se uskuteční Letní hudebně-dramatický tábor pro asi 25 dětí ve věku 11 až 17 let či Letní multimediální tábor pro asi 10 dětí v témže věku. Od 24. července do 4. srpna se uskuteční Letní tábor Plasy pro asi 40 dětí ve věku 7 až 18 let.

Od 11. do 24. srpna Dům dětí a mládeže Stodůlky pořádá Letní tábor BIT. Tam budou dopolední skupinová rehabilitační cvičení na nápravu vadného držení těla, následovat bude běžný táborový program. Tábor je určen pro přibližně 45 dětí ve věku 7 až 15 let. Dům pořádá i příměstské tábory v týdenních turnusech během celých letních prázdnin – především pro děti z 1. až 5. tříd. Cena týdenního tábora je lákavá – 600 korun.

- Eva Himlová | Více najdete na PražskýPatriot.cz

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,310
USD 23,380 23,480
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články