Šéf zelených Ondřej Liška se přihlásil na úřad práce

8. 6. 2010 – 14:09 | Politika | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Šéf zelených Ondřej Liška se přihlásil na úřad práce
Liška byl doposud politikem na plný úvazek, po propadu zelených ve volbách ale poslancem nezůstal a funkce předsedy placená není, Foto: Zelení | zdroj: NašePeníze.cz

Předseda Strany zelených a bývalý ministr školství Ondřej Liška se v úterý přihlásil do evidence úřadu práce. Do kolonky jaký druh práce preferuje, napsal primátor hlavního města Prahy.

Liška to v úterý uvedl ve svém profilu na sociální síti Facebook.

Na úřad práce se zapsal pouze přechodně, podle něj to totiž vyžaduje zákon. Ze zákona je povinnost hlásit se do tří pracovních dnů. Ale o nabídky prý nemá nouzi, takže jde jen o formalitu na několik málo dnů, než nastoupí do nového zaměstnání.

 

<%Anketa105%>

 

"Já se uživím vždy a nebudu naši zemi nic stát," dodal Liška. Žádost o funkci primátora Liška vnímá jako počátek kampaně Strany zelených pro podzimní komunální volby. "Z potůčku potok, z říčky řeka. Tahle kampaň začíná úplně nenápadně," napsal na profilu.

Liška byl doposud politikem na plný úvazek, po propadu zelených ve volbách ale poslancem nezůstal a funkce předsedy placená není. Navíc, strana začala tvrdě šetřit, zavírá krajské kanceláře a rozdává výpovědi zaměstnancům.

Ve volbách zelení získali 2,4 procenta hlasů, za což jim náleží příspěvek od státu ve výši okolo 13 milionů korun, avšak strana musí zaplatit náklady na kampaň pro parlamentní volby a investovat do voleb následujících. Náklady na kampaň pro parlamentní volby u zelených dosáhly okolo osmi milionů.

-Mediafax

Kam dál?

- Paroubek končí v politice a míří do byznysu

- Firmení profil na Facebooku. Ano či ne?

- Strany počítají finanční ztráty po volbách. Za kolik se kupovaly hlasy voličů?

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,190 25,310
USD 23,370 23,550
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články