Škodovka vylepšuje modely 2012, některé dostanou LED světla

18. 4. 2011 – 14:36 | Auto-moto | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Škodovka vylepšuje modely 2012, některé dostanou LED světla
Vylepšení, kterými prošly všechny modelové řady, se promítnou na vozech modelového roku 2012, Foto: Škoda Auto | zdroj: NašePeníze.cz

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto představila novinky modelového roku 2012, u všech typů automobilů vylepšila jejich multimediální funkce.

Mezi největší inovace modelových řad Fabia a Roomster patří zavedení ekologické verze Green tec pro motorizace 1,2 TSI/63 kW a 1,2 TSI/77 kW s manuální převodovkou. Pro modelovou řadu Fabia bude verze Green tec dostupná také pro tříválcový motor 1,2 12V HTP/51 kW. Green tec je označení pro modely vybavené technikou modelů GreenLine (start-stop systém, systém rekuperace brzdné energie, pneumatiky se sníženým valivým odporem) a dostupné v širší škále motorizací s kompletním seznamem mimořádných výbav. Výbavové verze Scout si budou moci zákazníci nechat vybavit LED denními svítilnami. Akční modely Family Grand budou v nabídce s interiérem Family v modrém provedení, který tak doplní dosavadní černé čalounění.

Nejviditelnější inovací modelu Yeti je dvojbarevný koncept, který je dostupný jako součást paketu Bicolour pro výbavové stupně Active, Ambition a Experience. Výběr barvy karoserie se od modelového roku 2012 rozšíří i na barvy zvláštního lakování. Praktické využití interiéru vylepší na přání dodávané opěradlo sedadla spolujezdce sklopné zcela vpřed spolu se sklopnými stolky na zadních stranách opěradel předních sedadel. Díky tomu bude možné přepravovat v interiéru delší předměty nebo případně využít sklopené opěradlo jako odkládací stolek. Nezávislé přídavné topení bude při objednání z výroby dodáváno automaticky s dálkovým ovládáním.

Elektromobily se masově nerozšíří ani přes vysoké ceny paliv

 

Současný limitovaný model Yeti Champion nahradí od modelového roku 2012 nový limitovaný model YetiFresh. K dispozici bude ve dvou variantách: Fresh I a Fresh II. Už v základní výbavě nabídne stříbrný střešní nosič, boční ochranné lišty s ozdobným chromovým proužkem, metalickou barvu Oranžovou Cayene popřípadě jinou barvu z nabídky metalických barev či barev zvláštního lakování, rádio s CD/MP3, SunSet a další prvky komfortní výbavy.

Škodovka začne v říjnu vyrábět nové miniauto

 

S modelovým rokem 2012 přibudou také v modelové řadě Octavia verze Green tec s benzinovým motorem 1,4 TSI/90 kW s manuální převodovkou, nebo s naftovým motorem 1,6 TDI CR DPF/77 kW s manuální převodovkou. Upravená specifikace modelu Octavia Combi GreenLine vychází pro modelový rok 2012 výhradně z výbavového stupně Ambiente a má kombinovanou hodnotu emisí CO2 107 g/km. K modelům RS je nově možné v rámci mimořádné výbavy objednat tažné zařízení. Nezávislé přídavné topení bude při objednání z výroby dodáváno automaticky s dálkovým ovládáním.

Inovací je i zavedení mimořádné výbavy "ventilace předních sedadel", kterou ocení majitelé vozů Superb zejména v letních měsících. Exteriér zušlechtí nové designy kol z lehké slitiny.

Napříč všemi modelovými řadami došlo k vylepšení funkcí rádií, navigačních systémů, multimediálního rozhraní MDI a příprav pro telefon GSM. Například navigační systémy Amundsen a Columbus budou nově dodávány včetně mapových podkladů nainstalovaných už z výroby. Navigační systém Amundsen může být na přání vybaven rovněž přijímačem DAB a handsfree modulem GSM II.

Paletu vnějších barev oživí nové odstíny: modrá Lava (všechny modely), zelená Malachit (Roomster, Yeti, Superb), šedá Platin (Fabia, Octavia). Jedná se o metalické laky, které nahradí dosavadní odstíny modrá Storm, zelená Amazonian a modrá Aqua.

Vylepšení, kterými prošly všechny modelové řady, se promítnou na vozech modelového roku 2012, tedy na vozech vyrobených od 22. kalendářního týdne 2011.

-MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,150 25,290
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články