Slováci chtějí zavírat obchody pokud budou prodávat zkažené potraviny

14. 3. 2013 – 19:52 | Zahraniční | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Slováci chtějí zavírat obchody pokud budou prodávat zkažené potraviny
Při kontrolách nejhůře dopadly malé a střední prodejny a také hypermarkety během kontrol mimo pracovní dobu, Ilustrační Foto:NašePeníze.cz | zdroj: NašePeníze.cz

Slovenský ministr zemědělství Ľubomír Jahnátek pohrozil ve čtvrtek prodejcům potravin, že pokud budou nadále prodávat zkažené potraviny, nechá obchody zavřít. Uvedl to server deníku SME.

Situace v prodeji potravin podle ministra znovu nabývá negativní tendenci a zase se objevují případy, které nejsou v souladu se zákonem. Vyzval Slováky, aby opět zvýšili ostražitost při svých nákupech.

Jahnátek obchodníkům vzkázal, že pokud se i v dubnu zopakují nedostatky, které zjistili inspektoři Státní veterinární a potravinové správy v prvních dvou měsících letošního roku, nekompromisně zavře jejich provozovny.

Při kontrolách nejhůře dopadly malé a střední prodejny a také hypermarkety během kontrol mimo pracovní dobu. Jednalo se hlavně o špatnou manipulaci a přepravu potravin.

V malých obchodech objevili inspektoři nedostatky u 43,59 procenta potravin, ve středních prodejnách to bylo 47,44 procenta a v super- a hypermarketech 65,22 procenta.

Martin Carek | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články