SMS jízdenka je v Praze od listopadu dražší!

1. 11. 2009 – 14:32 | Spotřebitelé | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

SMS jízdenka je v Praze od listopadu dražší!
Foto: NašPeníze.cz | zdroj: NašePeníze.cz

Využíváte v Praze městskou hromadnou dopravu a platíte pravidelně, nebo občas jízdenku sms platbou? Pak si od dnešního dne pčiplatíte. Nezapomeňte si také pozměnit nové číslo kam žádost o sms jízdenku zaslat.


Nově budou cestující kupovat SMS jízdenku zasláním SMS ve tvaru DPT na telefonní číslo 902 06. SMS jízdenka bude stát i nadále sice 26 Kč včetně DPH, odchozí SMS však nově zpoplatní operátor podle vašeho tarifu. Zaplatíte tak jako když odesíláte běžnou sms.

Platba za SMS jízdenku proběhne až zasláním jízdenky zpět na mobilní telefon cestujícího, nikoliv zasláním samotné žádosti jako tomu bylo doposud.. Tím se zamezí odečítání částky za SMS jízdenku v případě, že cestující omylem zašle požadavek ve špatném tvaru.

\"SMS

Dopravní podnik hlavního města Praha předpokládá, že všichni uživatelé SMS jízdenek nestihnou tuto změnu zaznamenat, proto zůstane až do konce ledna 2010 v provozu i původní číslo 902 06 26.

Dopravní podnik má touto změnou získat více  peněz z sms jízdenky neboť se marže strávalanavíc platba za odeslání sms žádosti. Právě tato platba se touto změnou přenesla na cestujícího - zákazníka.

Nový systém navíc umožní rozšířit množství jízdních dokladů, které se budou moci objednávat prostřednictvím SMS jízdenky. Pro všechny typy jízdních dokladů bude platit nové telefonní číslo, lišit se budou klíčová slova.

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,370 23,550
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články