Stavební spoření se propojí s důchody

30. 1. 2012 – 8:35 | Stavební spoření | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Stavební spoření se propojí s důchody
Stavební spoření má kolem pěti milionů Čechů. Vedle toho si přes čtyři a půl milionu Čechů spoří u některého z devíti penzijních fondů, Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Stát plánuje propojení dotovaného stavebního spoření s penzijní reformou. Od tohoto kroku si slibuje zvýšení motivace lidí, aby si více spořili na důchod. Informace přineslo pondělní vydání Hospodářských novin (HN).

"Vláda zvažuje rozšířit využití státní podpory stavebního spoření i na účel zabezpečení na stáří. Po skončení povinné šestileté doby spoření by si tak lidé mohli převést státní příspěvek do třetího pilíře," řekl HN náměstek ministra financí Radek Urban. Návrh dalších změn ve stavebním spoření hodlá ministerstvo financí předložit vládě během prvního čtvrtletí.

<%Anketa209%>

Kalkulačka - Naspořená částka

Stavební spoření má kolem pěti milionů Čechů. Vedle toho si přes čtyři a půl milionu Čechů spoří u některého z devíti penzijních fondů, které budou příští rok součástí třetího pilíře důchodového systému (Mohlo by vás zajímat: Past na čtyři a půl milionu klientů penzijních fondů). Ke státnímu příspěvku do penzijního fondu, který se od ledna 2013 zvýší až na 2760 korun ročně, by si tak mnozí mohli přisypat další až dva tisíce ročně. (Čtěte také: Kolik si spoříme na důchod? Vedou pražáci!)

 

-Petr Barták | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články