Tipy na přivýdělky k zaměstnání

1. 12. 2022 – 10:51 | nasepenize | Inzerce

Tipy na přivýdělky k zaměstnání
zdroj: Elnur / Shutterstock.com

Potřebujete si ke své stálé práci vydělat ještě další peníze? Při výběru tipů přivýdělků máte mnoho možností. Jestli vás žádná nenapadá, nechte se inspirovat následujícími tipy. Uvidíte, že alespoň jeden z nich vás určitě zaujme.

Darujte krevní plazmu

Možným přivýdělkem k práci, který propojuje dobrý skutek s ochotou darovat kus sebe, je darování krevní plazmy. Jste-li v dobrém zdravotním stavu a odpovídáte všem kritériím dárcovských center, můžete si jedním darováním přijít až na 800 Kč. Krevní plazmy je totiž celosvětový nedostatek a získává se pouze od dobrovolných dárců, tudíž se je snaží dárcovská centra nalákat finančními odměnami.

Rozvážejte jídlo a pití

Dalším přivýdělkem k zaměstnání může být rozvoz jídla a pití. Tato brigáda se stává stále oblíbenější, protože k ní je potřeba vlastnit pouze řidičský průkaz a automobil. Je-li řízení činností, kterou milujete, bude pro vás tento přivýdělek za odměnu. Stačí splnit požadavky u požadované společnosti a následně již zasednout za volant a dělat lidem radost tím, že jim budete vozit jídlo.

Hlídejte děti a uklízejte domácnosti

Rozumíte si s malými dětmi? Ulevte pracovně vytíženým rodičům a pohlídejte jim jejich ratolesti. V České republice existuje několik agentur, které zaměstnávají chůvy i paní na úklid. Někdy je možné obě tyto služby spojit a vydělat si díky tomu hezké peníze.

Staňte se doručovateli letáků

Pro vášnivé chodce je ideálním přivýdělkem roznos letáků. Tato práce je snadná a zvládne ji opravdu každý. Jakmile nafasujete svůj příděl letáků, roznesete je v dané oblasti a máte splněno. Tato brigáda je vhodná i pro maminky a majitele psů, protože mohou roznos letáků spojit s procházkou.

Vypomáhejte ve skladech či obchodech

Další možností přivýdělku k práci může být výpomoc ve skladech a obchodech. Náplní vaší brigády bude rovnání věcí, třídění a rozbalování nových. Nejlepší doba, kdy se na výpomoc v obchodech a skladech zeptat, je léto a prosinec. V létě si totiž řada zaměstnanců vybírá dovolenou a v prosinci nastává předvánoční shon a spoustu krámů je zahlceno zákazníky a objednávkami. Jestliže se osvědčíte jako spolehliví pracanti, obchod či sklad si vás budou chtít ponechat, protože budou vědět, že je na vás spolehnutí.

Kolik si na brigádě vyděláte?

Hodinové mzdy se u přivýdělků k zaměstnání výrazně liší podle regionů. Obvyklé jsou hodinové odměny od 130 do 150 Kč, ovšem v Praze si můžete za 60 minut přijít až na 150 či dokonce 200 Kč. Záleží také na oboru, do kterého se pustíte a počet směn, které měsíčně odpracujete. Chcete-li si přijít na hezké peníze, vyzkoušejte přivýdělek v administrativním prostředí, kde běžné hodinové ohodnocení přesahuje 200 Kč, ovšem dobře zaplaceno dostanete i za manuální práci. Záleží tedy na vás, jaké prostředí vás láká.

Kdy musíte přivýdělky k zaměstnání danit?

Jakmile během roku pracujete pro více než jednoho zaměstnance a z platu vám není odečítána srážková daň, nesmíte zapomenout na podání daňového přiznání. To se podává na jaře následujícího roku a s jeho vypracováním vám může pomoci účetní. K vykonávání některých přivýdělků si musíte zřídit živnostenský list, a tím pádem z vás bude podnikatel. Ovšem ani to vám nemusí dělat vrásky. S pomocí zdatného účetního si v následujícím kalendářním roce s daněmi hravě poradíte.

Než si začnete hledat přivýdělek ke svému stávajícímu zaměstnání, zamyslete se nad tím, kolik máte času a jaký obor vás láká. Aby pro vás brigáda nebyla za trest, snažte se pustit do takové práce, která vás bude bavit a do které budete chodit rádi.

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články