Třetina Čechů se obává o své peníze v bance, kam svěří své úspory?

23. 8. 2011 – 21:10 | Investice | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Třetina Čechů se obává o své peníze v bance, kam svěří své úspory?
Nejpřitažlivější investicí jsou pro Čechy nemovitosti | zdroj: NašePeníze.cz

Z průzkumu společnosti Médea Research vyplývá, že tři ze čtyř obyvatel se obávají vývoje ekonomické situace v ČR. Za nejvýnosnější a zároveň nejbezpečnější investici považují Češi nemovitosti.

Z průzkumu vyplývá, že tři ze čtyř obyvatel se obávají vývoje ekonomické situace v ČR. Mladí lidé do 35 let jsou sice mírně optimističtější než zbytek populace, ale i u nich převažují pochyby ohledně dalšího vývoje. Téměř třetina všech obyvatel se obává o svůj vklad v bance. Naopak mírná většina (53 procent) lidí, kteří mají vklad v bance, se nebojí znehodnocení své investice. Z průzkumu také vyplynulo, že negativní názor ohledně uložení investic v bankách roste s věkem.

Investice do nemovitostí vede

Za nejvýnosnější a nejbezpečnější investici považují občané ČR nemovitosti. Pozitivně jsou hodnoceny také cenné kovy, zejména z pohledu bezpečnosti investice. Celkem 12 procent obyvatel považuje za nejvýnosnější investici do dětí, osm procent populace do vzdělávání. Preference vzdělávání roste právě s výší dosaženého vzdělání.

Celkem deset procent populace hodnotí jako nejbezpečnější uložení peněz v bance. V tomto případě ale platí, že hodnocení bezpečnosti bankovních vkladů klesá s dosaženým vzděláním.

-Libor Popela | MED

Může vás zajímat:

- Nemáte naspořeno 323 tis. Kč? Pak jste podprůměrní!

- Banky nabízejí investice do zlata, žádný trhák to ale není

Kam s naspořenými penězi? Základní přehled

Kurzy

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články