U dopravní nehody si na příjezd policie počkáte i půl dne, nejsou peníze

30. 7. 2011 – 8:10 | Naše peníze | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

U dopravní nehody si na příjezd policie počkáte i půl dne, nejsou peníze
Podle současných plánů přijde policie proti letošku o dalších 1,37 miliardy korun, Foto:PČR | zdroj: NašePeníze.cz

U dopravní nehody si její účastník na příjezd policie počká třeba i půl dne. Některé trestné činy bude zbytečné hlásit, protože je policie stejně nebude mít jak vyšetřovat a věc pouze zaeviduje. Podle černého scénáře na příští rok zmizí z ulic část hlídek. Informuje o tom sobotní Právo.

Ačkoli oficiálně o tom ještě nechtějí hovořit, pomalu se naplňuje noční můra policejních špiček, podle níž nejenže letošními úsporami v resortu ministerstva vnitra škrtání nekončí, ale namísto avizované kompenzace propadu z roku 2011 bude napřesrok ještě hůř.

Podle informací Práva přijde podle současných plánů policie proti letošku o dalších 1,37 miliardy korun. Zcela tak padají sliby bývalého ministra vnitra Radka Johna (VV) z počátku letošního roku, že utahování opasků je přechodné. "My bychom nebyli šli do vlády bez příslibu, že se nebude dále krátit v dalších letech. (...) Ve střednědobém výhledu je půl miliardy v příštím roce navíc a půl miliardy dalších v příštím roce navíc," ujišťoval John ještě v únoru. Dnes je vše jinak.

TIP: Náměstek policejního prezidenta: O práci může přijít patnáct set policistů

„Je to ještě horší, než jsme čekali. Budeme muset natvrdo říct, co vše nebude policie moci příští rok dělat,“ prozradil Právu zdroj z policejního prezidia obeznámený s rozpočtovým plánem na rok 2012. „Na příští rok dostane policie o 1,37 miliardy méně proti letošnímu úspornému rozpočtu, kdy už se jelo na dřeň,“ potvrdil zdroj.

Policejní prezident Petr Lessy, který je tento týden v zahraničí, bude mít zřejmě už příští týden na stole analýzu od policejních ekonomů, v čem všem se rozpočtové škrty na práci policie v příštím roce projeví.

Přestože dokument doposud není dokončený, už dnes je zřejmé, že policejní restrikci tentokrát ucítí i řadoví občané. „Nejvíc na tom budou biti lidé. Některé věci policie nebude šetřit vůbec, ty se budou jenom evidovat, dopravka k nehodě nedojede za hodinu, ale třeba za půl dne a projeví se to jednoznačně i na hlídkové činnosti,“ uvedl zdroj Práva.

 

-Petr Barták | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,570 23,750
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články