V Česku se prodávají pudinky s nebezpečným peroxidem

20. 2. 2011 – 19:08 | Spotřebitelé | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

V Česku se prodávají pudinky s nebezpečným peroxidem
Jedná se například o Landliebe Grießpudding Zimt, Landliebe Grießpudding Traditionell, Landliebe Grießpudding Zimt, Landliebe Grießpudding Milchschokolade a Landliebe Grießpudding Vanille, Foto: food-shop24.com | zdroj: NašePeníze.cz

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) v sobotu varovala před nebezpečnými pudinky z Německa. Ty mohou obsahovat peroxid vodíku, který je nebezpečný lidskému zdraví, informovala Petra Hoferková ze státní inspekce.

"Prostřednictvím Systému rychlého varování pro potraviny a krmiva (RASFF) obdrželo Národní kontaktní místo pro RASFF informaci o distribuci nebezpečných potravin na území ČR," uvedla Hoferková.

Podle SZPI se jedná se o 150gramové mléčné pudinky Landliebe Grießpudding Traditionell a Landliebe Grießpudding Zimt s datem minimální trvanlivosti 10. 3. 2011 a Landliebe Grießpudding Traditionell, Landliebe Grießpudding Zimt, Landliebe Grießpudding Milchschokolade a Landliebe Grießpudding Vanille s datem minimální trvanlivosti 4. 3. 2011. Výrobcem je společnost FrieslandCampina Germany GmbH.

"Informace, které SZPI obdržela, byly okamžitě postoupeny Státní veterinární správě ČR, která zahájila šetření u společnosti Alimpex Food a.s., která výrobky v ČR distribuuje," doplnila Hoferková.

Inspektoři vzhledem k závažnosti celého případu a z důvodu předběžné opatrnosti varovali spotřebitele před konzumací těchto pudinků. "SZPI nyní čeká na výsledky šetření veterinární správy, jestli byly tyto výrobky distribuovány do české tržní sítě," dodala Hoferková.

-Václav Kozák | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články