V sušenkách z Polska je JED NA KRYSY!

21. 1. 2013 – 13:54 | Spotřebitelé | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

V sušenkách z Polska je JED NA KRYSY!
Hrozba se týká oplatek, které byly vyrobené po 22. listopadu 2012. Jde například o trubičky Still Rolls Cocoa Dolce 2x50 g plněné čokoládovým krémem, vanilkové oplatky s krémem Vanilla Wafers 175 g nebo oplatky s krémem Wiener Eiswaffel., Foto je pouze il | zdroj: NašePeníze.cz

Hygienici našli v polských sušenkách, které se dovážejí i do České republiky, jed na hubení potkanů. Varuje před nimi mluvčí polského hlavního hygienického inspektorátu Jan Bondar.

Jed se našel v sušeném mléku oplatek značky Magnolia. Podle serveru neesweek.pl byly vyvezeny nejen k nám, ale i na Slovensko, do Německa a Lotyšska.

Hrozba se týká oplatek, které byly vyrobené po 22. listopadu 2012. Jde například o trubičky Still Rolls Cocoa Dolce 2x50 g plněné čokoládovým krémem, vanilkové oplatky s krémem Vanilla Wafers 175 g nebo oplatky s krémem Wiener Eiswaffel.

Hygienici nařídili zdraví nebezpečné sušenky stáhnout z prodeje a zkoumají, jak se jed mohl ve firmě v polském Lubsku do mléka dostat. Mluvčí hlavního hygienického inspektorátu Jan Bondar upřesnil, že se jed objevil v mlékárnách Rokitnianka a Szczekociny, a doplnil, že na substanci upozornil jeden ze zaměstnanců. Výrobky se dostaly i do České republiky a Evropská komise před nimi důrazně varuje.

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,190 25,310
USD 23,370 23,550
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články