V USA letos zkrachovalo už 87 bank

6. 11. 2011 – 8:34 | Zahraniční | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

V USA letos zkrachovalo už 87 bank
Většina finančních ústavů, které letos ve Spojených státech zkrachovaly, měly méně než jednu miliardu dolarů v aktivec, Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Úřady ve Spojených státech uzavřely další dva finanční ústavy, jeden ve státě Utah a druhé v Nebrasce. Informovala o tom v noci na sobotu agentura Reuters s tím, že od začátku roku již v USA zkrachovalo 87 bank.

Federální úřad pojištění vkladů (FDIC) oznámil, že uzavře banku SunFirst z města Saint George v Utahu. Její tři pobočky budou znovu otevřeny již v sobotu pod hlavičkou Cache Valley Bank.

SunFirst měla k 30. září tohoto roku celkem 198,1 milionu dolarů (3,6 miliardy korun) v aktivech a 169,1 milionu dolarů (cca tři miliardy korun) na vkladech klientů.

Druhou uzavřenou bankou byla Mid City Bank v Omaze ve státě Nebraska. Vklady jejích klientů převezme Purdum State Bank ve městě Purdum, která se přejmenuje na Premier Bank a pod tímto jménem se otevře již v sobotu také všech pět poboček Mid City Bank.

Ke konci září tohoto roku měla Mid City Bank přibližně 106,1 milionu dolarů (1,92 miliardy korun) v aktivech a 105,5 milionu dolarů (1,91 miliardy korun) na vkladech klientů.

Většina finančních ústavů, které letos ve Spojených státech zkrachovaly, měly méně než jednu miliardu dolarů v aktivech, což jen ukazuje na problémy, s nimiž se potýkají americké malé banky, na které stále tlačí pomalý růst ekonomiky a také jejich expozice vůči trhu s komerčními nemovitostmi.

Tempo krachů bank ve Spojených státech se nicméně v tomto roce zpomaluje. V roce 2010 bylo uzavřeno celkem 157 amerických bank.

-+David Vandrovec | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články