Velká investiční soutěž o Porsche skončila!

6. 11. 2014 – 15:20 | Komerční sdělení | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Velká investiční soutěž o Porsche skončila!
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Investiční soutěž Trading Cup 2014 již skončila, ale na finální výsledky si musíme počkat do 1. 12. 2014. Než budou ověřeny výsledky na všech obchodních účtech, pojďme se podívat na některé zajímavé statistiky.

Nejlepším obchodníkem v soutěži byl soutěžící s nickem ROLLER z Polska, který se do vedení dostal ve třetím týdnu soutěže. Výrazného výsledku na svém účtu dosáhl díky vysoké volatilitě na trhu a toto zhodnocení se mu na rozdíl od ostatních obchodníků podařilo udržet až do konce. Po potvrzení výsledků pořadatelem, společností X-Trade Brokers, se stane majitelem nového vozu Porsche Cayman!

2. Top obchodnici_int zdroj: tisková zpráva

Ani čeští a slovenští soutěžící si nevedli špatně. Na druhém místě celkového pořadí se několik dní držel český obchodník s nickem BOMBATA, ale zhodnocení na účtu se mu bohužel nepodařilo udržet a v posledním týdnu zcela zmizel z první desítky. V mezinárodním srovnání úspěšnosti obchodů se naše dvě země umístili na krásném třetím a čtvrtém místě!

3. Top země zdroj: tisková zpráva

V soutěži bylo zrealizováno celkem 576 634 obchodních transakcí. Mezi nejvíce obchodované instrumenty patřil již tradičně německý index DAX, zlato a měnové páry EURUSD, USDJPY a GBPUSD. Do první desítky se dostaly i americké akciové indexy. Celkově nejúspěšnější obchody proběhly na kávě. Nejziskovější obchod byl se zhodnocením 1 437,83 % na kávě. Druhý se ziskem 1 236,75 % proběhl na německém akciovém indexu DAX (označení DE30).

4. Celkový počet obchodů zdroj: tisková zpráva 5. Nejvíce obchodované instrumenty zdroj: tisková zpráva

V průběhu 4 týdnů soutěže uskutečnil každý obchodník v průměru 31 obchodů. Více než 20 % obchodníků tvořily ženy.

6. Průměrný počet obchodů na jednoho aktivního soutěžícího zdroj: tisková zpráva 7. Obchodnici podle pohlaví zdroj: tisková zpráva

A na závěr se pojďme podívat na finální pořadí vítězů v českém a slovenském žebříčku, kteří získají smartphone z řady Samsung Galaxy.

8. Top obchodnici_cz zdroj: tisková zpráva 9. Top obchodnici_sk zdroj: tisková zpráva

Přestože je úspěch v soutěži dán spíše štěstím než obchodním uměním, blahopřejeme všem soutěžícím k mimořádným výsledkům a přejeme všem hlavně úspěchů v reálném tradingu!

Rozhovor s výhercem a záznam z předání výhry v sídle XTB ve Varšavě bude zveřejněn na začátku roku 2015 na webových stránkách pořadatele www.xtb.cz a na Facebooku www.facebook.com/xtbczsk.

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,610 23,790
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články