Vláda investuje 1,5 miliardy do zdravotnictví. Které nemocnice peníze získají?

30. 3. 2010 – 0:01 | Zdravotnictví | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Vláda investuje 1,5 miliardy do zdravotnictví. Které nemocnice peníze získají?
Jaká zdraviotnická zařízení získají část peněz? Foto: SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Kabinet Jana Fischera v pondělí odsouhlasil poskytnout 1,5 miliardy korun na investice do zdravotnictví. Peníze z bývalého Fondu národního majetku získá celkem devět zdravotnických zařízení.

Peníze získají pražské fakultní nemocnice, nemocnice v Brně, Olomouci, Ostravě a dále v Institutu klinické a experimentální medicíny Praha a Ústavu hematologie a krevní transfuze Praha. Konkrétně jde například o rekonstrukci a modernizaci dětské části ve Fakultní nemocnici v Motole v Praze nebo vybudování Mezinárodního centra klinického výzkumu ve Fakultní nemocnici U sv. Anny v Brně.

 

Dále chce ministerstvo peníze rozdělit na rekonstrukci traumatologie, urgentního příjmu a vybudování JIP (jednotky intenzivní péče) a anesteziologicko-resuscitační kliniky ve Fakultní nemocnici v Ostravě nebo modernizaci radioterapeutického pracoviště Onkologické kliniky ve Fakultní nemocnici Olomouc.

V minulých dnech se v souvislosti s tímto bodem objevily spekulace, že ministerstvo zdravotnictví chystá odstěhovat pražskou Všeobecnou fakultní nemocnici z centra města. Ministerstvo ale tvrdí, že tomu tak není, naopak se podle něj budou v centru koncentrovat okrajová pracoviště nemocnice.

(Mediafax)

Kam dál?

- Zdravotnictví se blíží bodu, kdy nezvládne financovat dostupnou péči

- Zdravotní pojišťovna má být jen jedna tvrdí ČSSD

- Zdravotnictví: Nový rozhodčí soud umožní pacientům domoci se svých práv

Kurzy

Kurzovní lístek: 16.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,300
USD 23,650 23,830
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články