Výhružné SMS od exekutorů můžete dostávat i bez dluhů

12. 1. 2014 – 19:02 | Naše peníze | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Výhružné SMS od exekutorů můžete dostávat i bez dluhů
Firma, která zprávy tisícům lidí rozesílá, vše vysvětlila tak, že pracuje s daty od mobilních operátorů. Foto:SXC, Text:MED | zdroj: NašePeníze.cz

Dostali jste SMS zprávu, že dlužíte firmě, která se zabývá vymáháním dluhů, a že se máte obratem ozvat na uvedený telefon? Pokud ano, a přesto jste přesvědčeni, že nikomu nedlužíte, pak vězte, že v tom nejste sami.

Do podobné situace se denně dostávají stovky lidí, kteří zřejmě - stejně jako vy - zdědili telefonní číslo po nějakém dlužníkovi. "Cítila jsem se hrozně, hlavně protože žádné peníze, o kterých bych nevěděla, tak nedlužím," řekla TV Nova Radka Dostálová, která podobnou SMS také obdržela.

Přesto ji při představě exekutorů za dveřmi polil studený pot. A situace gradovala. Další zpráva byla ještě o něco výhružnější. Pátrala tedy s manželem na internetu. Ukázalo se, že lidí, kteří se dostali do podobné situace, jsou stovky.

Rozhodně nebyli první, kdo se chtěl o podivných SMS zprávách na internetu něco dozvědět. Kvůli tomu bylo dokonce zprovozněno několik diskusí.

Firma, která zprávy tisícům lidí rozesílá, vše vysvětlila tak, že pracuje s daty od mobilních operátorů. V okamžiku, kdy číslo není delší dobu používáno, tak ho přidělují jiným účastníkům a tohle celou tu situaci způsobuje. Pokud jim dáte jasně najevo, že podobné zprávy dostávat nechcete, slibují, že z databáze budete vymazáni.

Kurzy

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,210 25,330
USD 23,550 23,730
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články