Zaměstnanci ABL se budou školit za osmimilionovou státní dotaci

26. 4. 2011 – 20:50 | Naše peníze | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Zaměstnanci ABL se budou školit za osmimilionovou státní dotaci
Do projektu ABL zapojí 971 zaměstnanců z 11 krajů České republiky, Foto: SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Bezpečnostní agentura ABL na konci loňského roku získala dotaci ve výši 8,4 milionu korun na školení zaměstnanců. Peníze pocházejí z fondů Evropské unie i státní kasy, potvrdil v úterý agentuře Mediafax mluvčí společnosti Martin Marcilis.

"Žádost o dotaci proběhla standardními schvalovacími procesy ministerstva práce," řekl Mediafaxu Marcilis. Peníze putují na projekt "Zvýšení konkurenceschopnosti a adaptability zaměstnanců ABL".

Hlavním cílem projektu je podle webu ABL zvýšení adaptability zaměstnanců a konkurenceschopnosti ABL prostřednictvím zvyšování odborných znalostí a kompetencí jejích zaměstnanců.

Do projektu ABL zapojí 971 zaměstnanců z 11 krajů České republiky. Cílovou skupinu tvoří zaměstnanci pracující na pozicích: management, bezpečnostní pracovníci a školitelé, vedoucí a administrativní pracovníci.

"Projekt podporuje osoby ohrožené na trhu práce, zvláště absolventy a osoby starší 50 let," uvádí ABL. Projekt je realizován bez mezinárodní spolupráce a bez partnerů a z 85 procent ho financují strukturální fondy a z 15 procent stát.

-Karolina Brožová | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 23.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,640 23,820
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články