5 mýtů o půjčkách

1. 12. 2019 – 11:48 | Komerční sdělení | Inzerce | Diskuze:

5 mýtů o půjčkách
zdroj: shutterstock

Řekl vám soused, že není výhodné si půjčovat u nebankovní společnosti? Domníváte se, že nemáte dostatečně velký plat na to, aby vám společnost peníze půjčila? V tom případě vás vyvedeme z omylu, jelikož mýtů je mezi lidmi rozšířeno hned několik. Je dobré ovšem vědět, alespoň o pěti nejčastějších. 

V současné době se na trhu daří celé řadě bankovních, ale především nebankovních společností. Každá ze společností má proto svou firemní politiku a své pro i proti. Samozřejmě jde každé společnosti o to stejné a sice o maximalizaci jejich zisků. Ne každá společnost ovšem ví, jakým způsobem si získat srdce potencionálních zákazníků, mezi kterými se šíří celá řada mýtů o jednotlivých půjčkách a také o podmínkách, které k jejich sjednání vedou. Jaké jsou nejčastější mýty v oblasti půjček si prozradíme na následujících řádcích.

U nebankovní půjčky přeplatím často mnohem více než v bance?
To je velký omyl. Nebankovní společnosti se totiž stejně tak, jako banky musí řídit různými nařízeními od ČNB, která na činnost každé finanční instituce, a to ať již bankovní či nebankovní, dohlíží. Banky mimo jiné své potencionální žadatele o půjčku měří dosti přísným metrem a v případě, kdy se bance nezdá bonita daného klienta či jeho solventnost, půjčku mu jednoduše neschválí. To samé platí i v případě, kdy se na banku obrátí klient, který má záznam v registru dlužníků. Ani v tento moment mu banka nebude schopna poskytnout půjčku, o kterou žádá. V tento okamžik se tak celá řada klientů začne ubírat k nebankovní společnosti, která půjčí i lidem se záznamem v registru či těm, kteří nemají až tak šťastný měsíční plat. Není tedy vůbec pravda, že by se půjčka u nebankovní společnosti klientovi prodražila. Ba naopak, některé společnosti nabízejí více než výhodné půjčky.

Nebankovní společnost mi nepůjčí peníze se záznamem v registru dlužníků?
Velký omyl, díky kterému se ovšem bohužel celá řada klientů ani neodváží se záznamem v registru dlužníků oslovit s žádostí o půjčku jakoukoliv nebankovní instituci. Je jasné, že v bance nemáte šanci uspět, ovšem u nebankovní společnosti, ano. Nebankovní společnost totiž na bonitu svých klientů pohlíží naprosto jinak než právě banka. Kupříkladu společnost Tetička půjčí i těm, kteří záznam v registru mají. Svou bonitu ovšem musí prokázat například tak, že mají dostatečný příjem na zaplacení celé půjčky či, že své předchozí závazky alespoň částečně v rámci možností, plní. Tetička půjčka je tak rozhodně jednou z nebankovních společností, která si solventnost svých klientů umí zjistit a v 99 % případů vyhovět přání klienta.

Pokud chci půjčku, musím mít ručitele či musím zastavit nemovitost?
Další z mnoha mýtů, který se mezi lidmi rozšířil. K tomu, abyste totiž mohli požádat o půjčku, rozhodně nemusíte mít po ruce ručitele či nemovitost k zástavě. Tato doba je již naštěstí dávno za námi a dnes vám většina nebankovních společností půjčí peníze i bez zmíněné zástavy či ručitele.

Vypůjčené peníze musím využít za jistým účelem?
Nikoliv. Valná většina nebankovních společností totiž nabízí takzvané neúčelové půjčky. Nejinak tomu je ani v případě Tetičky. Ta rovněž nabízí půjčky, které nejsou účelové, to znamená, že si s vypůjčenými penězi můžete dělat takříkajíc, co chcete. I takto může vypadat výhodná neúčelová půjčka. Půjčka kalkulačka na webu společnosti Tetička vám navíc prozradí, kolik za půjčku ve finále skutečně zaplatíte.

Půjčit si u každé společnosti mohu pouze jednou?
V žádném případě. Půjčit si můžete u nebankovní společnosti i opakovaně. Půjčka od Tetičky je v řádech několika tisíc korun, slouží tedy víceméně jako taková krátkodobá půjčka, která má pokrýt výpadek financí v domácnosti či nenadálé výdaje. Poté, co půjčku splatíte, můžete ovšem požádat o další půjčku, se kterou umoříte další své výdaje či si za peníze pořídíte to, po čem již delší dobu toužíte. Opakované čerpání tak není ničím neobvyklým.

Výhody nebankovní půjčky

  • Žádost lze vyplnit on-line z pohodlí svého domova
  • Půjčit si můžete až 8.000 Kč
  • Půjčku lze čerpat opakovaně
  • Půjčka je velmi flexibilní a přizpůsobí se všem vašim požadavkům
  • Půjčku lze získat bez ručitele či nutnosti zástavy majetku

Zdroj obrázku: Atstock Productions / Shutterstock.com

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,150 23,330
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články