Boom svateb se blíží: Na čem se dá nejvíce ušetřit?

18. 5. 2019 – 10:48 | Komerční sdělení | Inzerce

Boom svateb se blíží: Na čem se dá nejvíce ušetřit?
zdroj: tisková zpráva

Svatba se v tom nejlepším případě uskuteční pouze jednou za život, i tak dá ale peněžence pořádně zabrat. Dobrou zprávou je, že navzdory tomu, že chcete uspořádat pohádkovou svatbu, můžete začít hledat kompromisy a ušetřit dost peněz. Prozradíme vám 4 položky, kde peníze doslova protékají, a nemusely by.

Datum svatby
Začneme tím úplně nejzásadnějším, a tím je datum svatby. Říkáte si, jak můžete ušetřit na datu? Úplně jednoduše – stačí si vybrat termín konání svatby mimo hlavní sezónu, tedy ideálně brzy zjara, nebo naopak v září či říjnu. Desítky tisíc pak ušetříte i tím, pokud svatbu místo víkendu naplánujete na všední den.

Svatební hostina
Další tučnou položku svatebního seznamu představuje svatební hostina. Ta vás může vyjít i na 70 000 korun, a to i pro pouhých 30 osob. Když se řekne svatební hostina, většina z nás si vybaví typický oběd o třech chodech, jemuž dominuje tradiční svíčková spolu s knedlíčkovou polévkou + odpolední raut. Důkazem toho, že svatbu si lze užít i bez ní, je nespočet svateb, kde hlavní hostinu zastal pouze raut. Nejenže se vám celková cena za hostinu sníží až na polovinu, ale ještě navíc se mnohem snáze zavděčíte chutím všech svatebčanů.

Dekorace a květinová výzdoba
Dekorace se zdají na první pohled jako zanedbatelná položka, nicméně pokud si potrpíte i na nejmenší detaily a všechno chcete mít dokonale sladěné, cena svatby vám vyletí astronomicky vzhůru. Zkuste si proto co nejvíce dekorací vyrobit svépomocí, zaúkolujte rodinu či kamarádky nebo si část věcí půjčte ze svatební půjčovny, kupovat svatební dekorace se totiž příliš nevyplatí. Stejně tak květinová výzdoba se vám může pěkně prodražit, a to až do výše 10 000 korun – pokud nevyužijete sezónních květin a přírody. A přitom květinová výzdoba sestávající převážně z lučního kvítí stojí zlomek ceny.

Dodavatelé
Výdaje za svatbu výrazně zkrátíte i tehdy, když na podzim či v zimě navštívíte nejrůznější svatební veletrhy, uvidíte vícero možností a porovnáte si ceny jednotlivých dodavatelů. V mnoha případech navíc při zakoupení služeb nebo věcí právě tam dostanete velmi zajímavou slevu.

Jistě, můžete ušetřit také na svatebních šatech, botách, na programu, který může být volný… Koneckonců, můžete vlastně uspořádat komorní svatbu jen pro pár známých a ušetřit tak desetitisíce, ne-li statisíce korun. Ne každému se ale tahle myšlenka zamlouvá, a to je v pořádku. Uvidíte však, že když se budete držet výše zmíněných tipů, výsledná cena za svatbu bude rapidně nižší a méně bolestivá.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Kurzovní lístek: 23.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,640 23,820
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články