Jak na sjednání kvalitní pojistky na auto?

2. 4. 2019 – 15:43 | Komerční sdělení | Inzerce

Jak na sjednání kvalitní pojistky na auto?
zdroj: tisková zpráva

Pojištění automobilu je základní povinností každého řidiče, přičemž rozlišujeme mezi povinným druhem pojištění – povinným ručením, a nepovinným havarijním pojištěním. V dnešním článku vám představíme pár tipů, jak pojištění na automobil vybírat a jak jej sjednat co nejvýhodněji.

Povinné ručení vs. havarijní pojištění – co tato pojištění pokrývají?

Povinné ručení se vztahuje na škody způsobené pojištěným vozidlem jiné osobě, a to buď na majetku či na zdraví. Na druhé straně havarijní pojištění je zaměřeno výhradně na škody na pojištěném vozidle, a to škody způsobené omylem samotným řidičem, popřípadě úmyslným jednáním třetích osob (například vandalem).

Co musí pojištění vozidla zahrnovat?

Kvalitní pojistka na auto by měla být především sjednána s dostatečným limitem pojistného plnění. Tento limit představuje maximální částku, kterou může pojišťovna při pojistné události vyplatit. Dále je v rámci pojištění vozidla nutné zvážit, zdali si sjednáte povinné ručení s dodatečnými připojištěními, nebo budete škody na samotném vozidle krýt s pomocí havarijního pojištění.

Jaká připojištění zvážit?

V závislosti na tom, jak své vozidlo využíváte, bude pro vás vhodné sjednání různých druhů připojištění. V úvahu přichází připojištění střetu se zvěří, které pokrývá případy srážky vozidla se zvěří či poškození zaparkovaného vozidla zvířetem. Dále je vhodné připojištění proti krádeži vozidla, přičemž zde je v případě krádeže vozidla vypláceno plnění ve výši obvyklé ceny vozidla v době jeho krádeže. Naproti tomu sjednat lze i takzvané připojištění GAP, které se sjednává pouze u nových vozů a v případě jejich odcizení či zničení je pojišťovnou vyplácena plná částka, za níž byl vůz původně pořízen.

Rychlé sjednání pojištění online

Ceny pojištění na automobil se u každé pojišťovny liší, přičemž důležitými parametry pro výpočet výše pojistného jsou zejména věk a bydliště pojistníka, model vozidla, objem motoru a počet bonusových měsíců. Ceny lze velmi přehledně porovnat s pomocí specializované online kalkulačky povinného ručení či havarijního pojištění, která po zadání vstupních údajů ihned zobrazí veškeré dostupné nabídky pojištění na trhu a umožní tak sjednání té nejvýhodnější varianty.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,500 23,680
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články