Jak obohatit rodinný rozpočet o 40 000 Kč ročně?

14. 5. 2019 – 10:43 | Komerční sdělení | Inzerce

Jak obohatit rodinný rozpočet o 40 000 Kč ročně?
zdroj: tisková zpráva

Nevýhodou vícečlenné domácnosti jsou vyšší životní náklady. Ať už je vaše finanční situace jakákoliv, každá rodina může ušetřit díky hledání levnějších alternativ a porovnání různých možností na trhu. Díky tomuto návodu můžete ročně ušetřit téměř 40 000 Kč, aniž byste se museli výrazně uskromňovat.

Nelíbí se vám cena, kterou musíte platit za vaši dovolenou, pojištění nebo jinou službu či produkt? Dobrou zprávou je, že tuto cenu opravdu platit nemusíte. Na trhu téměř určitě existuje alternativa, která je levnější a kvalitou srovnatelná s první variantou. Naučte se porovnávat a váš rodinný rozpočet se může stát o desítky tisíc korun bohatší.
V jakých oblastech můžete ušetřit nejvíc?

Elektřina

Přestože ceny elektřiny v tomto roce vzrostly, mezi cenovými nabídkami jednotlivých dodavatelů lze vidět výrazné rozdíly. Podle interních dat portálu Porovnej24.cz může domácnost, obývající dům o velikosti 200 m2, ušetřit průměrně na elektřině 12 207 Kč za rok díky porovnání cen a upřednostnění levnější nabídky na trhu před dražší cenou.

Dovolená

Až 29 % ceny. Tolik peněz můžete ušetřit, když si trochu pohrajete s výběrem termínu vaší letní dovolené. Největší zájem je o termíny v červenci, což lze poznat i na ceně těchto zájezdů. Naopak na nižší cenu můžete natrefit v červnu nebo druhé polovině srpna. Vývoj cen v různých obdobích sezóny ilustrujeme v přehledné tabulce.

Řecko na 8 dní, all inclusive, cena za 1 dospělou osobu

Termín

Cena

Druhá polovina června

15 590 Kč

První polovina července

21 990 Kč

První polovina září

18 490 Kč

V případě, že na dovolenou jedou dva dospělí s dítětem, můžou volbou méně poptávaného termínu dovolené ušetřit více než 16 000 Kč.

Autopojištění

Cena povinného ručení a havarijního pojištění v roce 2019 oproti minulému roku vzrostla. Podle interních dat portálu Porovnej24.cz může v tomto roce průměrný řidič ušetřit 3218 Kč na povinném ručení a 8196 Kč na havarijním pojištění. Výše úspory je v tomto případě počítána pro ty z řidičů, kteří využijí tento cenový porovnávač a najdou díky němu nižší cenu.
Na cenu autopojištění mají také vliv tyto faktory:

  • Věk řidiče (řidiči ve věku do 26 let a bez bonusu mají povinné ručení a havarijní pojištění nejdražší. Řešením v tomto případě může být sjednat si autopojištění na starší osobu, která už má vyšší bonus).
  • Počet autonehod (výše bonusu)
  • Technické parametry automobilu (objem motoru, výkon a hmotnost)
  • Míra zabezpečení automobilu (u havarijního pojištění)

Přečtěte si také: O tolik se liší autopojištění v různých regionech

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,150 25,270
USD 23,430 23,610
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články