Jak ušetřit díky cashbacku

14. 2. 2020 – 8:40 | Komerční sdělení | Inzerce | Diskuze:

Jak ušetřit díky cashbacku
zdroj: shutterstock

Cashback vychází z anglického slova “cash” a “back”, tedy doslova něco jako “peníze zpět”. A principiálně se o to také jedná.

Cashback je služba, díky které můžete získat část ze zaplacených peněz zpět, na bankovní účet, aniž byste platili cokoliv navíc. V dnešní době funguje cashback i na internetu a některé cashback portály, jako třeba Kuponer.cz, Vratnepenize.cz nebo Ziskejte.cz

Co cashback portály nabízí?
Pokud nakoupíte skrze cashback portál v některém z partnerských eshopů, jako je Datart, Drmax nebo spousta dalších velkých internetových prodejců, získáte obvykle několik procent z ceny nákupu zpět. Je to možné díky affiliate marketingu, tedy proviznímu programu, do kterého je cashback portál zapojený. Eshop zaplatí za váš nákup cashback portálu provizi, za to, že vás přivedl jako zákazníka a cashback portál se s vámi o tuto provizi následně podělí.

Výhody cashback portálů
Nespornou výhodou je, že využívání cashback portálů je obvykle zdarma. Váš nákup rovněž není dražší či jinak znevýhodněný oproti ostatním objednávkám z eshopu. V podstatě lze tedy říci, že stačí pouze před nákupem na internetu kliknout na odkaz z cashback portálu a získáte několik procent z ceny nákupu zpět. To nás přivádí k té největší a nesporné výhodě, ušetříte bez větší námahy na téměř každém nákupu.

Nevýhody cashback portálů
Mezi nevýhody rozhodně patří absence některých obchodů, třeba i těch velkých. Jako další můžeme zmínit třeba nižší odměny u některých obchodníků, především pak u těch s elektronikou (naopak obchody s módou nabízejí zpravidla mnohem zajímavější odměny). A tou poslední nevýhodou je chybovost. Někdy se může stát, že vaše odměna není z nějakého technického důvodu zaznamenána, naštěstí tento problém lze obvykle řešit přímo s daným cashback portálem, který vše prověří a pokusí se zajistit nápravu, důležité však je se ozvat a na nepřipsanou odměnu upozornit.

Slevové kupony
Cashback portály nabízejí obvykle i slevové kupony, které lze s odměnami kombinovat a tak dosáhnout ve výsledku ještě větší úspory. Může se však stát, že některé portály zaměřená pouze na slevové kupony nabídnou lepší slevy, například na portál kuponyonline.cz. My však doporučujeme zvolit raději slevové kódy, které nabízí přímo zvolený cashback portál (jako je kuponer.cz), vyhnete se tak riziku, že vaše odměna nebude uznána z důvodu využití slevového kuponu z jiného zdroje (ano, i to se může bohužel stát).

Cashback u banky
Na závěr snad jen doplňujeme možnost cashbacku, který nabízejí banky, tento cashback získáte, pokud se přihlásíte do takového programu u své banky a splníte všechny náležitosti. Banka vám následně bude z peněz, které utratíte přes vybranou debutní kartu vracet malou část z utracených peněz zpět. Výhodou tohoto způsobu získávání odměn je možnost získat cashback z každého nákupu, naopak nevýhodou je, že získané odměny jsou zpravidla mnohem nižší a málokdy dosáhnou na 1 procento. Kromě bankovních ústavů nabízí cashback i další služby, jako je třeba Revolut.

Zdroj obrázku: one photo / Shutterstock.com

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,150 25,270
USD 23,370 23,550
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články