Jak ušetřit peníze výběrem toho správného šatníku

21. 9. 2021 – 5:34 | Komerční sdělení | Inzerce

Jak ušetřit peníze výběrem toho správného šatníku
zdroj: Spectral-Design / Shutterstock.com

Naše šatní skříň se obvykle skládá z mnoha základních částí oblečení. Obvykle tu najdeme kalhoty, košile, trička, sukně a kabáty, a samozřejmě také boty. Jsou vybrány tak, aby odrážely náš osobní styl. Přesto se nám často stává, že tak trochu nevíme „co na sebe.“

A jak si s tím poradit? Není třeba utrácet množství peněz za stále nové a nové modely. Pokud si šatník vybavíte nadčasovými a klasickými kousky, ušetříte si mnoho starostí. A aby to nebylo tak jednotvárné, můžete je každou sezónu obohatit přidáním několika líbivých a veskrze trendových kousků. Vyplatí se sázka na aktuální barvy, vzory i potisky. Toto řešení vám ušetří množství peněz i starostí.

Jak začít se sestavováním univerzálního šatníku

Odpíchněte se od oblečení, které rádi nosíte. Hledejte především to, jež je praktické a vhodné pro různé příležitosti. Začátek musí být prostý – jednoduše vytáhněte ze skříně všechno oblečení a zkontrolujte, z čeho vlastně můžete vycházet. U každé halenky, trička nebo sukně se sami sebe zeptejte, kdy jste ho měli naposledy na sobě, zda opravdu dobře zapadá do vašeho každodenního stylu a nezapomeňte se ani zamyslet nad tím, zda jej lze kombinovat s jiným oblečením ve skříni.

A samozřejmě se vám také musí líbit. Kousky, které vám už nevyhovují, bez milosti vyhoďte. Nepřemýšlejte nad tím, kolik stály nebo kolik vzpomínek se k nim váže. Oblečení, které doslouží, je třeba poslat dál – i kdyby třeba jen do charitního šatníku. A jaký je cíl, kterého byste chtěli tímto způsobem dosáhnout? Pokud ze skříně vytáhnete jakékoli dva kusy oblečení (samozřejmě myšleno na horní a dolní část těla), měly by se k sobě perfektně hodit. 

Dbejte na poměr mezi oblečením a doplňky

Ovšem všechny tyto věci nejspíš tvoří jen menší část vašeho šatníku. Mnohdy totiž máme navíc i nejrůznější doplňky a další drobnosti. Musí mezi nimi být opravdu dobrý poměr. Takže pokud vám něco chybí nebo naopak přebývá, neváhejte ještě třídit nebo naopak dokupovat. Pro začátek jděte tam, kde si rozumí s univerzálností a nadčasovostí a využijte třeba Modivo slevový kód pro ještě výhodnější nákup.

  2. shutterstock_1972983884 zdroj: Pixel-Shot / Shutterstock.com

Začněte výběrem základní barvy

Jestliže se váš šatník podobá spíše náhodně sestavenému mixu a „pravidlo dvou“ pro něj rozhodně neplatí, pak je právě teď na čase to změnit. Začněte výběrem prvního aspektu, na který budete klást důraz. Obvykle to bývají barvy. Základem vašeho šatníku by měla být jedna tzv. univerzální a základní. Může to být například tmavě modrá nebo černá. Pokud máte rádi něco výraznějšího, pak je ve hře i hnědá nebo samozřejmě stará dobrá šedá. Pokročilí mohou mít více těchto barev, ale jestliže se sestavováním šatníku teprve začínáte, zvolte si jen jednu. Ale pamatujte si, že všichni módní poradci obvykle nedají dopustit na tmavě modrou a černou. To jsou prostě evergreeny, se kterými nešlápnete vedle. Zaručeně. 

K základní barvě patří i ty slušivé

Jestliže už základ šatníku máte, pak se posuňte dál. Zaměřte se na barvy, které k těm vašim zvoleným základním tzv. sedí. A nezapomeňte ani na barevné akcenty. Oblečení totiž v žádném případě není nudné. Právě tady přichází prostor pro nákup nejrůznějších sezónních kousků a novinek. A jak to udělat výhodně? Pomůže vám třeba Orsay sleva, která vám nabídne opravdu vše potřebné. Za nákup oblečení tak nikdy nebudete muset dát víc, než je opravdu třeba. 

Šikovná rada na závěr

Nezapomeňte také na nákup několika bund, vest nebo třeba kabátů, které dodají vašemu osobitému stylu onu příslovečnou tečku a eleganci. Skvěle okoření celý váš look. Nikdy však nezapomeňte na to, že všechny zvolené barvy a vzory vrchních vrstev musí dobře ladit i s ostatním vybavením ve vaší skříni.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,610 23,790
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články