Jak vydělat na prohibici? Vsaďte si kdy skončí, vyzývají Bookmakeři

18. 9. 2012 – 16:48 | Naše peníze | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Jak vydělat na prohibici? Vsaďte si kdy skončí, vyzývají Bookmakeři
Na opačné straně případných sázek stojí fanoušci prohibice a zarytí abstinenti, kteří mají jedinečnou možnost vsadit si třeba na to, že již nebude možné volně prodávat jakýkoliv alkohol včetně rumových pralinek, Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Jedna z tuzemských sázkových kanceláří vypsala sázky, kde si lidé mohou vsadit na prohibici, kterou minulý týden vyhlásilo ministerstvo zdravotnictví. Zákaz prodeje lihovin s více než 20 procenty alkoholu podle bookmakerů skončí nejpravděpodobněji v posledním zářijovém týdnu, informovala v úterý kancelář.

"Největší přispěvatelé do státního rozpočtu jsou ti spoluobčané, kteří jezdí autem, pijí alkohol (ne nutně současně) a kouří. A jak všichni víme, naše státní pokladna je povážlivě podvyživená, tudíž si dlouhodobě jeden ze tří hlavních chodů odpírat nebude," řekl Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny. Podle něj skončí současná prohibice do konce září. "Neříkám, že úplně, ale irskou whisky, francouzský koňak nebo finskou vodku snad alespoň v nějakých obchodech seženeme. Milovníci pravého českého špiritusu to asi budou mít komplikovanější, uvedl bookmaker.

Bookmakeři věří kurzem 1,7:1, že prohibice v nynější podobě skončí v týdnu od 24. do 30. září. Zájemci si také mohou vsadit na to, zda vláda ještě do konce tohoto pracovního týdne upraví podmínky prohibice. U této sázky bookmakeři dávají největší šanci kurzem 20:1 tomu, že nařízení bude upravené na zákaz prodeje "pouze" veškerých v Česku vyrobených nápojů, které obsahují 20 procent alkoholu a více.

Na opačné straně případných sázek stojí fanoušci prohibice a zarytí abstinenti, kteří mají jedinečnou možnost vsadit si třeba na to, že již nebude možné volně prodávat jakýkoliv alkohol včetně rumových pralinek, a to v kurzu 1000:1. A pokud by ke zpřísnění podmínek nedošlo, můžou na dalším tiketu zkusit v kurzu 5000:1, že prohibice neskončí do roku 2020.

Na druhé straně bojovníkům za legalizaci marihuany svítá naděje, že zákaz prodeje alkoholu vláda vykompenzuje právě zlegalizováním marihuany, přičemž na tuto situaci bookmakeři nasadili kurz 1000:1.

Heger: Prohibice bude platit i nadále

Kontroly hasičů odhalily 260 litrů alkoholu, kde byla koncentrace metylalkoholu 20 až 30 procent, 94 tisíc kolků určených pro likérky byly vyzvednuty a objevily se na zcela jiném místě. Prohibice proto bude platit i nadále, uvedl v úterý ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09).

"To považuji za nejzávažnější informace a rozhodně nepadá v úvahu, aby se zákaz prodeje alkoholu v nejbližší době zmírnil nebo uvolnil," prohlásil Heger.

V odpoledních hodinách ministr ale v médiích svá tvrzení doplnil. Podle jeho slov potrvá pár dní i týden než se na mimořádných opatřeních, které povedou ke zmírnění prohibice, všechny strany domluví. "Problém, jak definovat bezpečný alkohol, není jednoduchý," dodal Heger.

V současné době ministerstvo registruje 19 mrtvých, u nichž je potvrzená smrt otravou metylalkoholem, u dalších obětí se čeká na potvrzení pitvami. V nemocnici je 35 lidí, za posledních 24 hodin registruje ministerstvo pět nových případů.

"Nález 260 litrů alkoholu s tak vysokou koncentrací je na úrovni zbraně hromadného ničení," uvedl Heger.

Náměstek ministra vnitra Jaroslav Hruška k tomu dodal, že se jednalo o sudy s alkoholem o objemu 30 a 50 litrů, což svědčí o tom, že se policie propracovává do vyšších pater celé sítě metylalkoholové kauzy.

Ministr Heger také zmínil, že se našlo celkem 94 tisíc kolků, které byly určené pro oficiální likérku, ale nikdy k ní nedorazily. Navíc poukázal i na to, že dva oficiální producenti měli ve svých provozovnách chemickou látku neznámého původu, která zde neměla co dělat. "Na její identifikaci se pracuje," sdělil ministr. 

František Bužek | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,290 23,470
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články