Jak zajistit dětem šťastný důchod? Penzijkem! Nyní s bonusem 1 000 Kč

12. 10. 2021 – 11:02 | Komerční sdělení | Inzerce

Jak zajistit dětem šťastný důchod? Penzijkem! Nyní s bonusem 1 000 Kč
zdroj: Tisková zpráva

Věříte, že vám státní penze bude v důchodu stačit? Nebo si stejně jako dalších 4,5 milionu Čechů spoříte? A víte, že na penzi můžete spořit i dětem? S KB Penzijní společností navíc nyní za dětské penzijko získají děti do startu 1 000 korun.

Podle statistik má nějakou formu penzijního spoření téměř každý druhý dospělý Čech. „Na jednoho seniora nyní připadají asi 2,2 plátce do státního penzijního systému a demografové očekávají, že jich bude stále méně. Penze tak časem nebude z čeho vyplácet. Prostředků na penze bude stále méně a potřebných důchodců stále více. Řešení jsou v zásadě dvě – zvýšit sociální odvody či daně, nebo snížit penze. Anebo ještě lépe: individuálně si na penzi spořit. To platí i pro ty nejmenší, za které by tuto zodpovědnost měli převzít dospělí a o významu vlastních úspor je nejen vzdělávat, ale také jim nějaké prostředky pravidelně odkládat,“ uvádí Pavel Racocha, ředitel KB Penzijní společnosti. Spořit dětem na penzi je možné od roku 2016. Aktuálně má toto spoření sjednáno 85 tisíc dětí, což jsou asi 4 % nedospělé populace.

Kolik odkládat, aby se děti měly dobře?
Rodiče či prarodiče svým potomkům odkládají v průměru asi 500 korun měsíčně, ke kterým stát přidává dalších 130 korun. „Může se zdát, že je to málo, ale v tomto případě je každá koruna dobrá. Je ale pravda, že ideálně bychom měli dětem spořit alespoň tisícovku,“ doplňuje Lubomír Koňák, ředitel obchodu z KB Penzijní společnosti.

Do penze s 6 miliony
Pokud budou rodiče dítěti ukládat 1 000 korun měsíčně již od narození, v 18 letech bude mít naspořeno téměř půl milionu korun, z toho necelých 50 tisíc korun bude činit státní příspěvek. „Jednu třetinu vlastních prostředků je přitom možné vybrat a použít ji třeba jako základ na bydlení nebo studium,“ dodává Lubomír Koňák. V době odchodu do důchodu by pak podle odhadovaných průměrných výnosů mohla tato částka dorůst až do 6 milionů korun. 

Za dětské penzijko tisícovka
A kdy jindy sjednat dětem penzijko, než teď! KB Penzijní společnost totiž každou smlouvu doplňkového penzijního spoření pro nezletilé odměňuje 1 000 Kč. Více informací najdete na www.kb.cz/psdeti.

Jaké jsou výhody doplňkového penzijního spoření pro děti?
•    státní příspěvek až 2 760 Kč ročně
•    možnost výběru 1/3 vlastních příspěvků v 18 letech
•    výši příspěvku lze kdykoli zdarma změnit
•    na smlouvu může přispívat více osob, např. rodiče i prarodiče
•    jeden z nejlevnějších investičních produktů na trhu s možností měnit strategii spoření

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,520 23,700
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články