Jaké technologie se používají pro zabezpečení logistických center a jak je možné s mini ušetřit?

3. 8. 2020 – 16:58 | Komerční sdělení | Inzerce | Diskuze:

Jaké technologie se používají pro zabezpečení logistických center a jak je možné s mini ušetřit?
zdroj: tisková zpráva

Logistická centra mají svoje specifika, a tak se při jejich ochraně používají trochu jiné zabezpečovací systémy než třeba u administrativních nebo průmyslových areálů. Pojďme se na některé konkrétní příklady zabezpečení logistických center podívat podrobněji.

Základem je klasická fyzická ostraha
Elektronika nezařídí všechno a lidský faktor hraje stále důležitou roli. I proto se v těchto centrech uplatní fyzická ostraha, jež plní více funkcí – kromě pochůzek také obsluhuje elektronické zabezpečovací systémy a další technologie. Strážní z bezpečnostní agentury Top security procházejí pravidelným školením, aby se orientovali v obsluze nejmodernějších systémů, které se v logistických centrech využívají. Pokud byste o zabezpečení logistického centra měli zájem, poptat ho můžete od zmíněné společnosti zde. Samozřejmostí je návrh řešení zdarma.

Nesmírně důležité jsou kvalitní kamerové systémy
Právě kamerové systémy jsou pro zabezpečení logistických center klíčové, mimo jiné kvůli velké ploše center, ale třeba i kvůli zachování záznamů apod. S tím souvisí skvělá technologie Time Compressor, jež umožňuje velkou úsporu času díky tomu, že promítne jen ty záznamy, kde se něco dělo. K dalším užitečným technologiím pak patří např. kamerové systémy, které jsou vybaveny funkcí rozpoznávání SPZ.

Ochranu celého prostoru zajišťují moderní technologie
Vzhledem k velké rozloze logistických center je potřeba využívat různé speciální technologie. Patří k nim zejména termokamery (dokáží monitorovat dění i v noci), mikrofonní kabely nebo piezoelektrické senzory (na ně se pak dají připojit i světelné reflektory).

Ochrana samotného zboží v logistických centrech
K ochraně zboží v centrech pak slouží celá řada praktických technologií. Patří mezi ně především:

  • RFID – umožňuje sledovat zboží prostřednictvím radiofrekvenční technologie, funguje na principu bezdotykového snímání nosiče informace.
  • RTLS – Real Time Locating System – kombinuje RFID, přístupové systémy a CCTV kamery. Dá se mimo jiné použít i k přivolání okamžité pomoci nebo pro kontrolu některé techniky.
  • OCR snímače – technologie, umožňující snadnou kontrolu osobních dokladů všech lidí, kteří se ocitnou v areálu logistického centra
  • Bezpečnostní rámy a příruční skenery – používají se ke kontrole pracovníků (zda třeba něco neukradli).
  • Protipožární systémy – nutnost v každém skladu, elektronická požární signalizace už je dnes samozřejmostí.

TIP: Pokud Vás zajímají moderní bezpečnostní systémy nebo jste se rozhodli pro zabezpečení objektu, mohl by Vám přijít vhod tento blog o zabezpečení, na kterém najdete užitečné rady, tipy a novinky z oblasti bezpečnostních řešení.

topsecurity.cz_OFF_Jaké technologie se používají pro zabezpečení logistických center_02_kamerove systemy zdroj: tisková zpráva

Efektivní propojení EZS a fyzické ostrahy může ušetřit až statisíce ročně
I přesto, že moderní technologie stále více nahrazují lidský faktor ve všech oblastech, bez pracovníků fyzické ostrahy se stále plně neobejdeme. Dnes se ale pracovník fyzické ostrahy stává multifunkční osobou, která z jednoho dohledového stanoviště obsluhuje zabezpečovací systémy monitorující objekt a zároveň může plnit funkci recepčního. Ve chvíli, kdy je zapotřebí zasáhnout a vyřešit například konfliktní situaci nebo rovnou vniknutí neoprávněné osoby do objektu, je přítomnost pracovníka fyzické ostrahy bezesporu výhodná.

Fyzická ostraha dnes už nemá tak silné zastoupení jako dříve, a to právě díky využívání moderních zabezpečovacích systémů, které spolehlivě pokryjí širokou škálu způsobů ochrany majetku. Firma tak nemusí investovat do několika strážných, kteří by museli obsáhnout veškeré tyto činnosti. V porovnání s tímto je jednorázová investice do stále běžícího zabezpečovacího systému mnohdy výhodnější a může ušetřit až statisíce ročně, které by jinak stál další pracovník fyzické ostrahy.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,190 25,310
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články