Létat na dovolenou z Německa brzo podraží kvůli zdanění letenky

4. 11. 2010 – 12:50 | Naše peníze | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Létat na dovolenou z Německa brzo podraží kvůli zdanění letenky
Letiště i nadále počítá se zájmem českých turistů, pro které má připraveny české internetové stránky nebo výrazné slevy na parkovném, Ilustrační foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Daň, která se bude v příštím roce platit z letenek, prodraží cestování z Německa. Martin Hupe, jednatel Mezinárodního letiště v Drážďanech, ve čtvrtek novinářům v Ústí nad Labem řekl, že daň zahrnou letecké společnosti do cen letenek.

"Daň musí odvádět z každé letenky, na let z jakéhokoliv německého letiště. Nelze ji obejít například tím, že by si cestující koupil letenku na odlet z Drážďan v Praze. Na kratší vzdálenosti činí daň osm euro, na delší – například z Drážďan do Egypta je stanovena na 25 eur," uvedl Hupe.

Drážďanské letiště zaznamenalo v letošním roce nárůst cestujících o 6,7 procenta. Na zimní sezonu připravilo pravidelné lety do 49 měst ve třinácti zemích. Od třetího prosince bude nově létat třikrát týdně linka Easyjet do švýcarské Basileje, jednosměrná letenka přijde na 29 euro.

 

TIP: Vrácení DPH požadujte i po návratu z dovolené - ušetříte

 

Pokračuje úspěšná linka s Aeroflotem do Moskvy, tři spoje týdně budou od března rozšířeny na čtyři.

Tradiční jsou velkokapacitní linky na španělské ostrovy, do Turecka a Egypta, které každý čtvrtek posílí let společnosti Lotus Air do Hurkhady přes Luxor.

Drážďany jsou také atraktivní turistickou destinací. Hupe zdůraznil, že v zájmu turistů a cestovních agentur se nijak neprojevilo vyškrtnutí města ze seznamu UNESCO. „Bylo to pro nás nepochopitelné. Projekt nového mostu byl představen ještě předtím, než byly Drážďany na tento seznam zapsány. Seznámili se s ním pouze tři zástupci UNESCO a to stačilo k tomu, abychom byli ze seznamu vyškrtnuti. Přesto zájem o město roste, svědčí o tom nejen statistiky letiště, ale také nárůst využití hotelů ve městě. Drážďany mají tolik památek a zajímavostí, že to, zda na seznamu jsou nebo nejsou, nehraje v rozhodování turistů roli,“ dodal Hupe.

Letiště tradičně počítá se zájmem českých turistů, pro které má mimo jiné připraveny české internetové stránky nebo výrazné slevy na parkovném. Letos v červnu na letišti uspořádaly německé cestovní kanceláře český den s nabídkami zájezdů v češtině, zopakovat ho chtějí před letní sezonou 2011.

-Karel Rouc,Mediafax

Kam dál?

- České dráhy útočí na linku Student Agency do Drážďan

Kurzy

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články