Nejvíce aut bez povinného pojištění jezdí V Ústeckém kraji

18. 5. 2011 – 14:24 | Auto-moto | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Nejvíce aut bez povinného pojištění jezdí V Ústeckém kraji
Kancelář pojistitelů dluhy na pojistném vymáhá včetně příslušných poplatků, Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Nejvíce vozidel bez povinného pojištění je v Ústeckém kraji. Jakub Hradec, výkonný ředitel České kanceláře pojistitelů na tiskové konferenci ve středu řekl, že v kraji je 73 356 aut a motorek bez pojištění.

„Velká část tohoto množství pravděpodobně připadá na vozidla, která již neexistují, nebo jsou dlouhodobě odstavena a majitelé a správní orgány mají v jejich evidenci nepořádek. Ale i tak zbývá mnoho vozidel, s kterými lidé jezdí a za pojištění neplatí. Dokládá to statistika pojistných událostí nepojištěných dopravních prostředků. V letech 2004 až 2010 se v kraji stalo 3663 nepojištěných nehod a podobných událostí, škoda přesáhla 164 milionů korun. Ústecký kraj ve statistice nepojištěných vozidel následují Karlovarský a Liberecký kraj,“ uvedl Hradec.

Psali jsme: Auta bez povinného ručení dál brázdí české silnice, loni způsobily nehody za 211 milionů

Kancelář pojistitelů dluhy na pojistném vymáhá včetně příslušných poplatků. V loňském roce rozeslala nepořádným majitelům 16 216 výzev a podařilo se jí získat 17,5 milionu korun.

Kromě rozesílání výzev kancelář připravila i propagační akci ve formě letáků, které budou doručeny do poštovních schránek. Upozorní na význam povinného pojištění a rizika, která z jeho neplacení vyplývají.

Povinné ručení, pojištění majetku i životní pojištění brzo zdraží

 

-Karel Rouc | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,290 23,470
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články