Nepřeposílejte sms, přijdete i o tisíce korun!

18. 9. 2014 – 16:07 | Spotřebitelé | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Nepřeposílejte sms, přijdete i o tisíce korun!
V nedávném článku popisovala šéfredaktorka sdružení spotřebitel.net vlastní zkušenost s mobilními podvodníky. V posledních dnech přibývají různé mailové hrozby, ale i mobilní SMS. Jak je vidět, podvodníci jsou vynalézaví a mnohokrát ani nemáme čas být dos | zdroj: NašePeníze.cz

V nedávném článku popisovala šéfredaktorka sdružení spotřebitel.net vlastní zkušenost s mobilními podvodníky. V posledních dnech přibývají různé mailové hrozby, ale i mobilní SMS. Jak je vidět, podvodníci jsou vynalézaví a mnohokrát ani nemáme čas být dostatečně ostražití.

Viz zmíněný článek: Pozor: Tak jsem také naletěla...

Případ paní Anety: „Přišla mi na mobil sms z telefonního čísla 604 945 020- DOBRÝ DEN TADY NOVÁKOVÁ OMLOUVÁM SE ŽE VYRUŠUJI ALE OMYLEM JSEM K VÁM POSLALA MOJI POTVRZOVACÍ ZPRÁVU MUŽU VÁS JEN POŽÁDAT O PŘEPOSLÁNÍ STRAŠNĚ MOC MI POMŮŽETE VÁŽNĚ DĚKUJI MOCKRÁT NOVÁKOVÁ 604 945 020“

Už víme , že přeposílat nesmíme, ale fígl byl v tom, že žádná potvrzovací zpráva nepřišla, a tak paní Aneta odepsala: JE MI LÍTO ALE ŽE ŽÁDNÁ SMS MI NEPŘIŠLA. Bohužel to stačí, aby vaše číslo mobilu použito k trestnému činu. A to co následovalo, pouze potvrzuje: A V MOMENTĚ SMS OD VODAFONE ŽE NĚJAKÁ MÁ PENĚŽENKA KTEROU JSEM NIKDY NEAKTIVOVALA MI ODEČÍTÁ 2400 Z VYUČTOVÁNÍ!!!!!!!!!

TIP: Poslanci schválili výhodnější podmínky pro operátory na úkor zákazníků

Stejnou zkušenost má i paní Alena, akorát se liší číslo: 739 041 508 a jméno nějaké paní Hanzlíkové, aby přeposlala nějaký kód, který také samozřejmě nepřišel. A odpověď měla jít na číslo 604 962 238. Jelikož paní Alena již o tomto podvodu byla informována, tak vůbec neodpovídala. A proč to píšu? Na každý nový podvod vás budu upozorňovat, jakmile se ho dozvím. Pište mi i vy na můj mail: vrabelova@spotrebitel.net . 

Mobilní operátoři jsou údajně bezmocní, jak mi sdělila telefonní operátorka, protože podvodníci mění často čísla, díky dostupnosti Sim karet s číslem, které potom zahodí.

-Marie Vrábelová, redaktorka, Spotřebitel net

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,310
USD 23,380 23,480
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články