Pozor na objednávky letenek. Stačí malá chybička a cesta končí v letištní hale

30. 6. 2013 – 20:42 | Spotřebitelé | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Pozor na objednávky letenek. Stačí malá chybička a cesta končí v letištní hale
Pozor i na správné pořadí křestního jména a příjmení. Letecké společnosti také neakceptují letenky, na kterých je uveden akademický titul. Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Rozhodli jste se pro dovolenou bez cestovní kanceláře? Ušetříte, ale čekají na vás mnohá úskalí. Především byste měli být pozorní při objednávání letenek. Pokud se vám do rezervace vloudí malá chybička, místo cesty za hranice všedních dnů můžete skončit v letištní hale.

Mezi nejčastější chyby, které se při objednání letenek objevují, jsou nepřesnosti ve jménech. Vždy je zásadní uvést přesné jméno a příjmení, tak jak je v cestovním dokladu. Často při rezervaci v zadávání jmen se uvede „Jarka Novotná“ či „Láďa Novák“, jenže v pase je uvedeno „Jaroslava Novotná“ či „Ladislav Novák“. Pokud tomu tak není, cestující není připuštěn k přepravě!

Pozor i na správné pořadí křestního jména a příjmení. Letecké společnosti také neakceptují letenky, na kterých je uveden akademický titul. Tedy cestující s letenkou, která bude v kolonce "jméno" obsahovat například: RNDr. Ivo Šebela, CSc., také nebude připuštěn k přepravě.

Lidé by si měli dát pozor na to, zda do zemí, které si vybrali pro svou dovolenou, či přestupních destinacích není vízová povinnost. Pokud poletíte do Kanady s přestupem v New Yorku, musíte mít kromě kanadského víza také tzv. dokument ESTA potřebný pro vstup na území USA. A to i bez ohledu na to, že neopustíte tranzitní prostor a na letišti v New Yorku strávíte pár desítek minut.

Jitka Zadražilová | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články