Při topení kvalitními dřevěnými briketami ušetříte

13. 8. 2021 – 14:24 | Komerční sdělení | Inzerce

Při topení kvalitními dřevěnými briketami ušetříte
zdroj: Serrgey75 / Shutterstock.com

Topíte doma briketami? A znáte všechny jejich výhody? Dovolte nám, abychom vám představili hlavní výhody briket a poradili vám, co udělat s popelem. Možná jste totiž doposud netušili, jak je topení briketami výhodné.

Na vytápění i do zahrady
Při spalování briket si můžete povšimnout, že vznikající kouř je zanedbatelný. Pokud máte zkušenosti s vytápěním uhlím, určitě víte, o čem mluvíme. Při vytápění domácnosti briketami navíc vzniká i popel, který má skvělé použití ve vaší zahrádce. Víte jaké? Briketový popel je skvělým hnojivem nejenom pro venkovní rostliny, ale i pro ty pokojové. Schválně to vyzkoušejte. Uvidíte, že přestanete hnojit čímkoliv jiným.

Udělejte si zásobu před hlavní sezónou
Jelikož se již léto chýlí ke konci a s přicházejícím podzimem nás čekají stále studenější dny, znamená to jediné: topná sezóna se neodvratně blíží. Abyste neměli zbytečné vrásky z toho, kde a za kolik korun seženete kvalitní brikety, vyhraďte si na jejich nákup čas již nyní. Právě před nástupem hlavní topné sezóny je totiž nejlepší čas na to, pořídit si dřevěné brikety v akci.

Výhody topení dřevěnými briketami
Co se týče výhřevnosti, oproti klasickému dřevu se mohou brikety pochlubit až dvakrát větší výhřevností. To je dáno i tím, že jsou vysušené a díky tomu připraveny k okamžitému použití. Vyrábí se z kombinace pilin z měkkého a tvrdého dřeva, a díky tomu jsou tak skvělé. Spojují totiž vlastnosti tvrdých i měkkých dřev, a to z nich dělá ideální topivo. A jelikož je jejich uskladnění snadné, můžete si jich pořídit opravdu velikou zásobu. Pokud si ale přeci jen nevíte s jejich uskladněním rady, skvěle vám poslouží například zahradní domek.

Ekonomické výhody briket
A topení dřevěnými briketami má i své ekonomické výhody. Kromě toho, že jejich pořizovací cena je příjemně nízká, podle průzkumů vyšlo najevo, že topení briketami je levnější než topení plynem a elektřinou. Pokud tedy stále nemáte doma kotel na brikety, je na čase se nad jeho koupí vážně zamyslet. Počáteční investice do kotle se vám totiž vrátí již během první topné sezóny.

Ekologické výhody topení briketami
A nesmíme zapomenout zmínit ani ekologický dopad briket a jejich spalování na životní prostředí. Pokud se snažíte, aby vaše bydlení bylo nejenom moderní, ale také s co nejnižší zátěží na životní prostředí, topte briketami. Bylo totiž prokázáno, že v případě, že k vytápění používáte kvalitní dřevěné brikety, dopad na životní prostředí je minimální a vy nijak výrazně nepřispíváte k jeho znečišťování.

Topení dřevěnými briketami má samé výhody. Od jejich nízké pořizovací ceny, snadného uskladnění, vysoké výhřevnosti až po minimální vznik kouře a zátěže na životní prostředí.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články