Při žádosti o půjčku bez doložení příjmu buďte opatrní

7. 4. 2019 – 13:35 | Komerční sdělení | Inzerce

Při žádosti o půjčku bez doložení příjmu buďte opatrní
zdroj: tisková zpráva

Lákadel, jimiž nebankovní poskytovatelé půjček vynikají nad bankami, je nespočet. Jedním z těch nejznámějších je fakt, že často nevyžadují doložení příjmu. Zatímco v bance je schválení půjčky pro někoho bez stabilního příjmu nepřijatelné, u nebankovního poskytovatele docela reálné. Jenže tento přístup má i své nevýhody.

O půjčky bez doložení příjmu mají často zájem ti, kteří nepracují. Ne vždy je to jejich vina, mezi nezaměstnanými mohou ocitnout i lidé, již nemají s platební morálkou žádné problémy. Jen jim to prostě zrovna nevyšlo, a právě si hledají novou práci. Z velké části jde však o problémové klienty.

Kontrola příjmu je vlastně ochrana zákazníka

Tím, že poskytovatel zkontroluje příjmy dlužníků, udělá službu nejen sobě, ale i zákazníkovi. Sám sebe ochrání před potenciálním zákazníkem, který by mu splácel pozdě či vůbec nesplácel. Zákazníka chrání před spadnutím do dluhové pasti. U lidí, kteří nemají stabilní příjem, je totiž pravděpodobnější, že zase nebudou schopní splácet.

Některé společnosti ovšem takovým lidem půjčují rády. Jsou smířené s tím, že peníze dostanou s výrazným zpožděním. Nevadí jim to, protože na tom nakonec vydělají. Poplatky za pozdní splátky a všelijaké další pokuty jim přinesou velký zisk. Zákazníkovi přinesou tak maximálně velké problémy.
Na druhou stranu, abychom půjčky bez doložení příjmu jenom nehanili, spoustě lidí mohou vytrhnout trn z paty. I člověk bez práce si může půjčit a zodpovědně splácet. A právě pro takové klienty je půjčka bez doložení příjmu. Někteří navíc pracovat mohou, je tuto skutečnost nemají podloženou smlouvou. Pak je tu ještě situace, kdy banka vyhodnotí jejich příjem jako příliš nízký…

Člověk si musí půjčovat zodpovědně

U půjček bez doložení příjmu tedy více než kde jinde platí, že si musí člověk sám zhodnotit, zda bude, nebo nebude schopný úvěr splácet. Poskytovatel to za něj nepohlídá, půjčí mu za každých podmínek, neověřuje, v jaké situaci se klient nachází. Nelze tedy říct, že jsou půjčky bez doložení příjmu vyloženě špatné, ale ani dobré. Vždy záleží na konkrétním přístupu.

Je pro vás půjčka bez doložení příjmu vhodná?

Za prvé se zamyslete nad tím, na co úvěr sháníte. Skutečně peníze potřebujete? Jestliže je máte na umoření jiného dluhu, moc si nepomůžete a řešení hledejte raději jinde. Splácet půjčky dalšími půjčkami je cesta do pekel. Pokud si ale jste jistí, že částku budete schopní splatit, pak není proč váhat.

Půjčte si u osvědčeného poskytovatele

Licenci ČNB už dnes musí mít všichni poskytovatelé půjček, čímž se trh profiltroval a zmizeli z něj podvodníci. Přesto platí pořád ta stejná zásada: Zaměřujte se na známé společnosti se spoustou spokojených zákazníků. Mezi takové patří například CoolCredit, která sice neprověřuje SOLUS, NRKI, BRKI ani Centrální registr dlužníků, ale dívá se do registru exekucí a insolvencí. Nechtějí totiž půjčovat lidem, kteří už jsou ve velkých problémech. Jejich půjčka bez doložení příjmů je navíc extrémně rychlá, schválená může být už do 10 minut od odeslání online žádosti. Ověřeným klientům půjčují vyšší částky. Půjčovat si pravidelně sice není dobrý finanční návyk, ovšem pokud to chcete dělat, tak aspoň u jedné společnosti, u níž už víte, co můžete čekat.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články