Přibývají další výherci, kteří přihlašují své výhry mezi pohledávky Sazky

11. 4. 2011 – 10:22 | Naše peníze | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Přibývají další výherci, kteří přihlašují své výhry mezi pohledávky Sazky
Sazka je od úterý 29. března v úpadku, věřitelé, kteří tak dosud neučinili, mají od té doby 30 dní na přihlášení svých pohledávek, Foto: Radka Malcová | zdroj: NašePeníze.cz

Městskému soudu v Praze přihlašují v pondělí do insolvenčního řízení se Sazkou své pohledávky noví věřitelé, svoji pohledávku přihlásil i další výherce.

Celkem 323 tisíc korun přihlásila výherkyně v loterii T-Mobile Renta, která v říjnu 2003 vyhrála 17 tisíc korun vyplácených každý měsíc až do října 2012.

Svoji pohledávku přihlásil už např. výherce z loterie Sportka, který na začátku března vyhrál 3,35 milionu korun s tím, že Sazka mu zatím vyplatila jen 50 tisíc korun. Přihlásil tak pohledávku za 3,3 milionu korun.

Česká televize bude dál vysílat losování loterií zadlužené Sazky

 

"Při výhře nad dva miliony korun může být výherci v sídle společnosti v den, kdy se osobně přihlásí a je mu zkontrolována platnost potvrzení o sázce, vyplaceno až 400 tisíc Kč v hotovosti. Přesnou výši zálohy si zvolí samotný výherce. V ten samý den začne běžet lhůta 60 dnů na vyplacení celé výhry. U výher do dvou milionů korun je výše možné zálohy stejná, lhůta na vyplacení celé výhry je pak 30 dnů," vysvětlil tehdy pro agenturu Mediafax mluvčí Sazky Jan Tuna.

Do řízení se dosud přihlásilo 106 věřitelů, někteří z nich ale své pohledávky zase stáhli. Pohledávku do řízení už přihlásila například firma Eto, ke které se dříve hlásil realitní magnát Radovan Vítek, ta chce po Sazce zhruba 254 milionů korun. Sidereus Holdings chce po Sazce přes 413 milionů korun. Firma Telefónica O2 Czech Republic 205,5 milionu korun, KKCG SF podnikatele Karla Komárka 408,8 milionu korun. Česká spořitelna pak 215 milionů korun. Věřitelé dosud do insolvenčního řízení přihlásili na splatných pohledávkách více než dvě miliardy korun.

Sazka je od úterý 29. března v úpadku, věřitelé, kteří tak dosud neučinili, mají od té doby 30 dní na přihlášení svých pohledávek. První schůze věřitelů se sejde 26. května. Na ní by se mělo rozhodnout, zda firma půjde do konkursu, nebo zda věřitelé odsouhlasí její reorganizaci. Pravděpodobnější je druhá varianta, reorganizační plán chce soudu předložit předseda představenstva firmy Aleš Hušák nejpozději 10 dní před schůzí věřitelů.

Sazka už má soudem stanovený i prozatímní věřitelský výbor, jeho členy jsou firmy Moranda, Siderius Holdings Limited, k oběma se dříve hlásil miliardář Radovan Vítek. Dále KKCG SF podnikatele Karla Komárka a dva přihlášení věřitelé Gtech Global Services Corporation a Česká spořitelna. Insolvenčním správcem je advokát Josef Cupka.

-Libor Popela | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články