Půjčka bez doložení příjmu: Pozor na tato čtyři úskalí!

15. 11. 2019 – 11:39 | Komerční sdělení | Inzerce

Půjčka bez doložení příjmu: Pozor na tato čtyři úskalí!
zdroj: Profimedia

Chybí vám finanční prostředky a banky či některé nebankovní společnosti odmítly vaší žádost o půjčku s tím, že nemáte dostatečný příjem? Velmi nepříjemná situace, která má ale určitě řešení spočívající v půjčce bez doložení příjmu. Ano, takovýchto úvěrů na trhu existuje spousta, nicméně ne všechny jsou zrovna poctivé a férové. Z toho důvodu se vyplatí velmi pečlivě promyslet, jakou půjčku zvolit. Stejně tak je zapotřebí několik úvěrů porovnat. To ale určitě není to jediné, co byste měli učinit. Právě proto se podíváme hned na čtyři základní úskalí, s nimiž se můžete při vyřizování tohoto druhu úvěru potkat.

Vysoká úroková sazba a RPSN
Je jasné, že jako první vás bude zajímat, kolik vlastně v rámci tohoto úvěru přeplatíte. Nikdo nechce vynakládat finanční prostředky navíc, a to u žádných půjček. Poměrně spolehlivými ukazateli jsou v tomto ohledu především RPSN a úroková sazba. Zatím druhý jmenovaný aspekt zahrnuje pouze část poplatků, v rámci RPSN jsou zahrnuty všechny náklady spojené s půjčkou, které půjdou navíc na váš vrub. Díky těmto dvěma aspektům si budete moci velmi pohodlně spočítat i přímo konkrétní sumu, již nakonec složíte poskytovateli navíc. Stačí skutečně jenom jednoduchá matematika. 

Prodloužení splatnosti je likvidační
Mnohdy je půjčka bez doložení příjmů charakteristická bohužel i maximálními poplatky spojenými s prodloužením splatnosti. Dokonce jsou nabízeny půjčky zdarma, které jsou skutečně bezplatné za předpokladu, že splácíte dle stanoveného splátkového kalendáře. Jinak ale poskytovatelé takovýchto úvěrů vydělávají hlavně na lidech nemajících správnou platební morálku. Právě jim totiž uloží velmi vysoké sankce, které je fakticky položí. 

Odložení splátek jako cesta do dluhové pasti
Poměrně diskutované je také odložení splátek. Jedná se o velmi podobnou situaci jako v předchozím bodu. Za každý odklad zaplatíte solidní částku navíc, a půjčka se vám tak v žádném případě nevyplatí. Ideální je zjistit si všechny sankce a další záležitosti předem před uzavřením smlouvy o půjčce. 

Nepřehledné podmínky? Půjčku neberte!
Zdají se vám podmínky u konkrétní společnosti značně nepřehledné a nemůžete si ani na kalkulačce půjčky nasimulovat konkrétní situaci? Pak se podívejte jinam. Poskytovatelé mají povinnost udávat všechny údaje včetně RPSN a dalších. Přesto některé půjčky příliš přehledné nejsou a něco je psáno záměrně velmi malými písmeny. Virtuální kalkulačka půjčky je vynikajícím nástrojem, jenž vám udělá v potenciálním úvěru pořádek. Tejně tak byste měli vybírat i dle délky splácení a samozřejmě také podle celkové výše konkrétní půjčky. Každý poskytovatel nabízí zcela odlišnou sumu pohybující se v řádech tisíců či desetitisíců korun.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,390 23,570
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články