Půjčka pro živnostníky online: Podle čeho ji vybírat a na co si dát pozor?

22. 4. 2021 – 16:38 | Komerční sdělení | Inzerce

Půjčka pro živnostníky online: Podle čeho ji vybírat a na co si dát pozor?
zdroj: Unsplash

Nabídka půjček je dnes velmi široká, a to nejen pro zaměstnance a firmy, ale také pro drobné podnikatele a živnostníky. Přečtěte si, jaké podmínky musíte jako živnostník splňovat a jak najít férového poskytovatele půjček.

Neuhrazené faktury od zákazníků, rozbitý počítač nebo nečekané ukončení spolupráce mohou každého živnostníka nepříjemně zaskočit. Půjčka online je poměrně rychlým řešením těchto problémů, které je dnes přístupné nejen pro zaměstnance, ale rovněž pro živnostníky a drobné podnikatele. Těm může pomoci s pokrytím nečekaných výdajů nebo také s financováním nového vybavení či rozšíření podnikání.

Žádost o půjčku: Jaké jsou podmínky pro OSVČ?
Pro získání půjčky musí živnostník splňovat daleko přísnější podmínky než zaměstnanci nebo firmy. Dostupnost půjčky samozřejmě závisí na výši úvěru. Pro banky je v každém případě rozhodující výše příjmů. Ty se dokládají prostřednictvím daňového přiznání, což může být překážka pro začínající podnikatele nebo pro ty, kteří uplatňují daňový paušál a jejichž daňové přiznání tak úplně neodráží skutečné příjmy a výdaje. V těchto případech se pak nezřídka stává, že banka na základě daňového přiznání vyhodnotí příjmy živnostníka jako nedostatečné a žádost o půjčku zamítne.

Jako alternativa se tak nabízejí půjčky bez doložení příjmů, které mívají v repertoáru většinou nebankovní instituce. Mnozí poskytovatelé těchto úvěrů nevyžadují ani daňové přiznání a půjčku schválí jen na základě výpisu z účtu za posledních několik měsíců. Není to však zadarmo. Nebankovní půjčky jdou ruku v ruce s vyššími úrokovými sazbami a také pokutami za prodlení se splácením.

Na co si dát pozor nejen u půjček pro OSVČ
Sjednání online půjčky je sice jednoduché, při výběru jejího poskytovatele ale buďte obezřetní. Neorientujte se v nabídkách jen podle výše úrokové sazby. Pro srovnání půjček vám nejlépe poslouží hodnota RPSN. Ta totiž zahrnuje všechny poplatky spojené s poskytnutím půjčky, vedením účtu i úroky. Chcete-li si půjčit od nebankovní instituce, buďte opatrní dvojnásob. Zkontrolujte, zda má poskytovatel licenci od ČNB, věnujte čas čtení recenzí a důkladně si prostudujte podmínky poskytnutí úvěru.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články