Švýcarská Swiss Life se bude starat českým lékařům o peníze

16. 2. 2017 – 11:06 | Zdravotnictví | Martin Slapnička | Diskuze:

Švýcarská Swiss Life se bude starat českým lékařům o peníze
Ilustrační foto | zdroj: freeimages.com

Swiss Life bude jako první v Česku poskytovat specializované finanční služby pro lékaře, nabídne komplexní řešení profesních i soukromých financí. Projekt inspirovaný spoluprací s British Medical Association zahájí v březnu.

Švýcarská poradenská společnost přináší českým lékařům řešení, které na trhu dlouho chybělo. V rámci nové služby Swiss Life Medical inspirované spoluprací s British Medical Association nabídne od března profesionálům v oboru komplexní pokrytí jejich soukromých i pracovních finančních potřeb. Služba Medical obsáhne vše od krytí profesní odpovědnosti a dalších specifických rizik oboru, koupě a prodeje lékařské praxe až po řešení pro prožití penze podle vlastních představ. O finance lékařů nebo lékařských organizací se bude od března starat tým specializovaných poradců.

 Swiss Life Select představuje reference a zkušenosti

„Jde o jedinou službu na českém trhu, jež komplexně pokryje všechny finanční potřeby lékařů a dalších profesionálů v medicíně. Právě komplexní řešení potřeb je to, co nás výrazně odlišuje od konkurence. Při skládání produktové nabídky, které českým lékařům nabídneme, jsme se inspirovali u naší sesterské společnosti ve Velké Británií, která dlouhodobě spolupracuje s tamními lékaři i British Medical Association,“ říká Petr Vitásek, generální ředitel Swiss Life Select v České republice.

Služba cílí na specifické potřeby v oblasti financí u více než 50 tisíc lékařů, veterinářů, farmaceutů a dalších profesionálů v oboru medicíny. V rámci Swiss Life Medical bude od jejího spuštění letos na přelomu února a března působit 15 specialistů zabývajících se poradenství lidem v medicínských oborech. „Klienti získají odbornou péči lidí, kteří rozumí jejich specifickým pracovním a soukromým finančním potřebám. Již dnes se staráme o více než 3 500 lékařů a věříme, že získáme důvěru dalších, kteří docení naši specializaci a mezinárodní zkušenosti v tomto náročném segmentu,“ popisuje cíle Swiss Life Medical Petr Vitásek.

V rámci služby Medical nabídne Swiss Life tři produktové pilíře zaměřené na jednotlivé potřeby lékařů. Zejména profesní rizika, investice, správu majetku a zajištění na penzi spolu s dalšími doplňkovými službami, jako například daňovým poradenstvím.

V oblasti krytí profesních rizik přináší Swiss Life na trhu krytí profesní odpovědnosti včetně specifické odpovědnosti za zákroky podle českých zákonů, rizika přerušení provozu ordinace nebo specifické pojištění úrazů lékařů. „Lékaři, zejména chirurgové, jsou závislí nejen na svých vědomostech a praxi, ale potřebují také zdravé ruce, aby mohli bez problémů operovat. Připravujeme řešení, které na míru každému lékaři nabídne ochranu rizika v případě úrazu, který by lékaři znemožnil aktivně pokračovat v jeho profesi,“ vysvětluje Karel Šulc, ředitel Swiss Life Medical.

Medical nabídne produkty pokrývající soukromé finanční potřeby lékařů od investic až po spoření na důchod, aby mohli lékaři prožít penzi podle vlastních představ. Poslední balíček produktů se zaměří na doplňkové služby, které jsou specifické pro lékařské profese. „Patří sem například poradenství a financování při koupi či prodeji praxí nebo daňové poradenství, jelikož daňová problematika je pro lékaře podnikatele značně složitější než u jiných profesí,“ uzavírá Šulc.

Zdroje:
Swiss Life Select

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,210 25,330
USD 23,110 23,290
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články