Úvěr na auto, či leasing: Co je pro vás lepší?

5. 11. 2015 – 13:42 | Komerční sdělení | Inzerce

Úvěr na auto, či leasing: Co je pro vás lepší?
zdroj: tisková zpráva

Přemýšlíte nad nákupem automobilu, ale nemáte na to uhradit ho ihned? I přesto se myšlenky na vlastní vůz nemusíte vzdávat. Financovat ho můžete díky leasingu, či úvěru na auto. Čemu dát přednost?

Jen hrstka z nás má tu možnost ihned si koupit auto za hotové. Vždyť taková koupě, to není jako obyčejný nákup v supermarketu. Není proto divu, že stále saháme k finančnímu leasingu či žádáme o speciální  úvěr na auto.

Auto na leasing: Vůz vám vlastně nepatří

Zdá se, že popularita leasingu už pomalu opadává. Lidé už nechtějí být v roli nájemce. Když si totiž vezmete auto na leasing, nejste majitelem svého vozidla. A to i přesto, že všechno včas a řádně splácíte. Pane vám „váš“ automobil říká až ve chvíli, kdy uhradíte poslední splátku.

Do té doby s autem nemůžete svobodně nakládat. Velký technický průkaz je uložen u leasingové společnosti. Navíc nemůžete auto prodat a dokonce ani v něm nechat jezdit někoho jiného než nejbližší rodinné příslušníky.

Na druhou stranu má leasing i své výhody. Získat ho je jednodušší než dosáhnout na bankovní úvěr na auto. Sahají k němu proto lidé, kteří mají nízké příjmy nebo předchozí dluhovou historii. Navíc u některých prodejců aut je možné využít leasing bez akontace. To znamená, že nebudete platit vyšší první splátku, jak bývá obvyklé.

Fotografie-2 zdroj: tisková zpráva

Úvěr na auto: Pozor na ručení vozidlem

Když zažádáte o úvěr na auto, po nákupu se ihned stáváte majitelem vozidla. Co vás ale může zaskočit, jsou poplatky za sjednání úvěru, které nebývají nízké. Vždy je dobré pečlivě pročíst úvěrovou smlouvu a seznámit se s veškerými nevýhodami, které skrývá.

Trochu komplikovanější je to u některých půjček určených výhradně na auto. Existuje totiž možnost, že váš vůz bude předmětem zástavy. Úvěrová společnost tak různě omezuje vlastnictví vozu a navíc vám nevydá technický průkaz, dokud úvěr nesplatíte. V podstatě se tak podmínkami přibližuje finančnímu leasingu.

Je proto na místě důkladně vybírat ten pravý úvěr. Může vám k tomu pomoci i úvěrová kalkulačka, která porovná jednotlivé nabídky bank. Díky ní se dozvíte, jak vysoká bude vaše měsíční splátka, kolik zaplatíte na poplatcích a jaké výhody vás s vybraným produktem čekají.

Fotografie-3 zdroj: tisková zpráva

Finanční specialistka radí: Jaký úvěr na auto vybrat?

Najít ideální řešení na financování auta se může zdát složité. Chce to jasné podmínky ve smlouvě a žádné skryté poplatky. Férové jednání ze strany bankéře. Rychlé vyřízení, díky němuž budete mít auto co nejdříve k dispozici. A hlavně žádné ručení automobilem, které se vám může snadno vymstít. Kdyby tak existoval takový produkt, bylo by po starostech a mohli bychom dopřát své rodině bezpečný vůz bez obav.

Finanční specialistka Pavla Rýznarová z portálu Ušetřeno.cz nám jeden takový doporučila: „Takové podmínky nabízí  AutoPůjčka od Equa bank. Kromě výhodného úroku a nulových poplatků neručíte svým vozidlem. A to je na trhu autopůjček naprosto ojedinělé.“

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články