Úvěr na auto pro podnikatele: Vše, co o něm potřebujete vědět

7. 9. 2022 – 11:40 | Komerční sdělení | Inzerce

Úvěr na auto pro podnikatele: Vše, co o něm potřebujete vědět
zdroj: Unsplash.com

Rozjeli jste vlastní podnikání a potřebujete k němu auto? Vezměte si na něj úvěr. A pokud potřebujete víc informací, abyste se pro něj rozhodli, přečtěte si o něm vše, co by vás mohlo zajímat.

Jak úvěr funguje?

Úvěr na auto je vlastně něco jako hypotéka na dům. Od klasického spotřebitelského úvěru se liší tím, že je zajištěný primárně financovaným vozidlem. To kupříkladu umožňuje nižší úrokovou sazbu než u standardních nezajištěných úvěrů. S bankou nebo leasingovou společností se domluvíte na délce splácení a výši splátek. Odborníci přes finance většinou radí hlídat si nejen sazbu, ale i výši splátky – úroková sazba úzce souvisí s délkou splácení, od kterého se odvíjí její výše. Mějte na paměti, že ke splátce vám navíc přibyde výdaj za pojištění a údržbu vozu. Financující instituce obvykle trvá i na havarijním pojištění, k dispozici máte možnost auto předčasně splatit.

Výhody úvěru na auto

Neopomenutelnou výhodou je fakt, že při podepsání úvěrové smlouvy se okamžitě stáváte majitelem vozu (například oproti operativnímu leasingu apod.). To znamená, že v případě kolize a následného vyplacení pojistného plnění jde částka přímo vám. Mezi další výhody patří to, že k úvěru často ani nepotřebujete počáteční kapitál a můžete si ho pořídit s tzv. nulovou akontací.

Nevýhody úvěru na auto

Otravnou nevýhodou může být zdlouhavé papírování, než vozidlo obdržíte. V dnešní době modernizace produktů a snaze o zpřístupnění služeb zákazníků se však s touto nedokonalostí setkáte čím dál méně. Nakonec ale i to vyřizování a čekání určitě bude stát za to.

Vůz pro podnikatele

Úvěry pro soukromníky a podnikatele se příliš neliší. U obou zůstávají stejné podmínky – jen podnikatelé jsou povinni poskytovateli úvěru kromě ostatních podkladů (kontakt na majitele vozu, najeté kilometry, kopie velkého technického průkazu apod.) navíc dodat finanční výkazy za poslední ukončený rok, a to ve formě předkládané finančnímu úřadu.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,640 23,820
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články