Úvěry pro podnikatele

28. 4. 2019 – 11:00 | Komerční sdělení | Inzerce

Úvěry pro podnikatele
zdroj: tisková zpráva

Konečně jste se rozhodli naplno podnikat, ale finance vám brání v pořádném rozjezdu nebo posunu vpřed? Máte hlavu plnou nápadů, ale potřebovali byste podpořit? Podnikatelský úvěr vám může pomoci.

Podnikatelský úvěr

Pro začínající podnikatele existuje několik možných kroků. Jako první možnost se nabízí sjednání neúčelového podnikatelského úvěru. Je na každém spotřebiteli, jak s ním naloží, ale je samozřejmě žádoucí, aby se to týkalo firemního využití, které se pak většinou v daních písemně doloží. Podmínky získání jsou dost podobné jako u běžného spotřebitelského úvěru. Oproti tomu existuje i účelový úvěr, který sjednáte jen za určitým účelem. Většinou jde o nákup vybavení, strojů do výroby a podobně.

Investiční úvěr

Už název napovídá, o jaký typ úvěru se jedná. Jde o investování do vlastní firmy. Pokud plánujete rozšířit své podnikání, tohle řešení by vám mohlo pomoci. Pokud máte pocit, že chcete něco změnit a současná situace vám nevyhovuje, zvolte tuhle možnost. Můžete ho využít i na menší nákup nových zařízení, ale i na velký nákup pozemku. Většinou se volí při větších finančních objemech, čemuž pak odpovídá také doba splácení. Není to ale nutně podmínka. Jde o jeden z největších úroků, který můžete jako podnikatelé získat.

Tip: Výhodný investiční úvěr nabízí třeba MONETA Money Bank, který si jako noví zákazníci snadno sjednáte online během chvilky. Pamatujte jen, že Vaše živnost musí fungovat alespoň rok.

Kontokorent

Možná už jste si ho založili pro osobní účet? Kontokorent jde sjednat i pro firemní využití. Není to nic jiného než možnost čerpání financí na účtu do mínusu. Většinou se využívá jako finanční rezerva, třeba při neočekávaných výdajích. V porovnání se soukromým využitím mohou jít obnosy v rámci podnikatelského úvěru do mnohem vyšších částek.

Kreditní karta pro podnikatele

Tenhle typ úvěru se hodně shoduje s výše zmíněným kontokorentem, protože i v tomto případě můžete na kartě čerpat finance do mínusových hodnot. Výhodou je, že pokud peníze splatíte do sjednaného období, které může dle dohody trvat i několik měsíců, neřešíte žádné úroky. Jedinou nevýhodou jsou pravidelně stanovené měsíční poplatky.

Leasing

Tohle slovo máte nejspíše spojené s vyřizováním osobního úvěru při nákupu auta. Týká se ale i podnikatelských úvěrů, v rámci nichž tak můžete řešit nejen automobil, ale i financování strojů a dalšího vybavení pro vlastní podnikání. Je celkem dostupný a výhodný i z hlediska daní. Majetek spadá do vlastnictví firmy až ve chvíli, kdy se vyřídí poslední splátka, do té doby je v rukou leasingové společnosti.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,390 23,570
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články