Vybíráte dětské osvětlení? Vyvarujte se chyb!

15. 11. 2018 – 11:40 | Komerční sdělení | Inzerce | Diskuze:

Vybíráte dětské osvětlení? Vyvarujte se chyb!
zdroj: rezsvit.me

Výběr osvětlení do dětského pokoje není tak jednoduchý, jak by se na první pohled mohlo zdát. Děti tráví ve svém pokoji spoustu času hraním, čtením či učením a proto je velice důležité, věnovat výběru osvětlení dostatečnou pozornost.

Děti jsou často velice živé a zvídavé a proto by bezpečnost měla být vždy na prvním místě. Většina běžných světel je napájena 230V a může tak dojít k poranění či popálení dítěte. V nabídce našeho internetového obchodu naleznete dětské stolní lampičky s tzv. bezpečným napětím. To znamená, že jejich napětí nepřesahuje 12V a případný dotyk je bezpečný a nemůže způsobit zranění.

Důležitým faktorem při výběru dětského osvětlení by měla být velikost pokoje nebo místnosti, kde děti tráví svůj volný čas. Proto doporučujeme kombinaci několika typů svítidel tak, aby výsledný efekt byl co nejuspokojivější. Nejčastěji jsou pro hlavní osvětlení místnosti používána stropní přisazená svítidla nebo závěsné lustry. Pro nepřímé osvětlení se užívají nástěnná svítidla, stolní lampičky nebo podlahové stojací lampy.

Pro úsporu elektrické energie, která je v dnešní době stále se zvyšujících poplatků vítána, výrobci produkují světla s LED zabudovanými diodami nebo možností osadit světlo LED žárovkou se standardní paticí nebo objímkou.

Důležité je se při výběru dětských svítidel zaměřit na barvu světla. Pro hlavní osvětlení dětského pokoje doporučujeme světlo produkující teplou bílou barvu, která je vhodná zejména pro prostory, kde si děti hrají nebo relaxují. Tento typ osvětlení pomáhá rozvíjet dětskou mysl, kreativitu a fantazii. Pro osvětlení pracovních a psacích stolů doporučujeme studené bílé světlo (4000K). Pomáhá dětem se soustředit na plnění svých povinností a učení či psaní domácích úkolů.

 

Zdroje:
rozsvit.me

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články