Výhody mSpoření + 3 tipy, jak našetřit co nejvíce peněz

21. 4. 2021 – 10:18 | Komerční sdělení | Inzerce

Výhody mSpoření + 3 tipy, jak našetřit co nejvíce peněz
zdroj: Dziana Hasanbekava / Pexels

O spořicím účtu jste už nejspíše slyšeli, ale znáte všechny jeho výhody? Služba mSpoření od mBank pak poskytuje ještě více – spoříte s každou platbou a na běžném provozu to ani nepocítíte. Navíc přinášíme 3 tipy, jak na co nejefektivnější spoření.

Spořicí účet od mBank přináší službu navíc
Ukládání peněz na spořicí účet vám poskytuje hned několik výhod – vytváříte si finanční rezervu do budoucna anebo šetříte na pořízení nějaké radosti, prostředky máte kdykoliv k dispozici, nemusíte řešit počáteční vklad a celý proces máte pod palcem v aplikaci zahrnující internetové bankovnictví, bezkontaktní platby telefonem nebo hodinkami či bezpečné a rychlé převody. Služba mSpoření od mBank pak přináší navíc další usnadnění – při každé platbě z běžného účtu se vám stranou odkládá drobná částka v řádu desetikorun. Postupně a „bezbolestně“ si tak šetříte na až 8 cílů, které si sami určíte (a můžete je kdykoliv upravovat, včetně cílové částky).

Jak probíhá odkládání peněz s mSpořením?
Pro aktivování služby potřebujete mít v mBank běžný účet, kam si můžete našetřené peníze bezplatně a okamžitě přesouvat. Vždy když z něj něco zaplatíte, uloží se stranou drobná částka, aniž byste se museli o cokoliv starat. Můžete si nastavit, jakým způsobem se budou drobné strhávat:

  • Při každé platbě se na mSpoření převede pevná částka (min. 10 Kč). To pak platí pro platbu jak v hodnotě 100 Kč, tak i třeba 1 000 Kč – v obou případech se na spořicí účet uloží po 10 Kč.
  • Z každé platby se vypočítá dané procento, které se na spoření uloží (např. 1 % z částky).
  • Platba se zaokrouhlí a rozdíl se uloží na mSpoření (třeba při platbě 470 Kč se z běžného účtu strhne 500 Kč a 30 Kč se uloží na spoření).

Založení běžného účtu u mBank i aktivaci mSpoření zvládnete klidně online a získáte tak skvělé bankovní produkty s vedením a běžnými službami zdarma.

3 tipy pro efektivní spoření
Mějte přehled o tom, za co utrácíte. Někdy se mince rychle rozkutálí a vy ani nevíte, kde vlastně skončily. Naučte se zapisovat si do aplikace (v mBank internet bankingu máte k dispozici Správce financí, který vaše výdaje rozdělí podle kategorií) nebo sešitu rodinné účetnictví a ideálně si měsíční příjem rozdělte na tři hromádky – 50 % příjmu by mělo pokrýt základní výdaje (bydlení, pravidelné poplatky, potraviny, drogerie apod.), 30 % můžete utratit za sebe (zábava, večeře v restauraci, oblečení atd.) a zbývajících 20 % uspořte.

Abyste našetřili co nejvíce, je důležitá pravidelnost – chytré mSpoření tento bod vyřeší za vás, u běžných spořicích účtů se pak vyplatí trvalý příkaz splatný ihned po termínu výplaty. Na spoření si nemusíte posílat tisíce korun, pokud to vaše situace nedovoluje, i několik stovek měsíčně dokáže za pár let vytvořit hezkou sumu. Pokud vám naroste plat nebo si najdete přivýdělek, měli byste částku pro spoření navýšit.

Odpusťte si zbytečnosti, které vám dělají díry v rozpočtu. Spočítejte si, kolik vás měsíčně stojí denní káva do kelímku z řetězcové kavárny, a popřemýšlejte, zda je její nákup pro váš život skutečně nutný. Stejně tak omezte nákup drahého oblečení či nejnovější elektroniky na splátky. Vždy se vyplatí si na spotřební věci našetřit nebo je koupit z druhé ruky než si brát půjčku bez rozmyslu.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,130 25,250
USD 23,350 23,530
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články