Výkup nemovitostí: Na co všechno se soustředit

31. 7. 2020 – 15:07 | Komerční sdělení | Inzerce | Diskuze:

Výkup nemovitostí: Na co všechno se soustředit
zdroj: Pravinrus/Shutterstock.com

Máte finanční problémy nebo vám hrozí exekuce? Ať už je vaše situace jakákoli, měli byste počítat s tím, že je zapotřebí co možná nejrychleji jednat. Vhodné řešení může představovat výkup nemovitosti, případně vyplacení exekuce a následné oddlužení objektu či jeho prodej. Samotný výkup nemovitostí je velmi rychlým řešením. Jestliže máte větší porci času, pak se hodí spíše vyplacení exekuce a oddlužení nemovitosti. Samotný výkup nemovitostí má svá specifika, o nichž se určitě vyplatí znát více informací. My se na tento proces zaměříme v tomto článku. Konkrétně se podíváme na cenu nemovitostí a mnohé další aspekty, jež s tímto aktem úzce souvisejí.  

Jaká bývá standardně cena při výkupu nemovitosti?

Určitě se ptáte, za kolik specialisté výkup nemovitostí realizují. Jednat se může o 50 až 90 % aktuální tržní ceny nemovitosti. Konkrétní procenta se pochopitelně odvíjí zejména od typu nemovitosti, lokality a také samotného stavu, v němž se aktuálně objekt nachází. Počítat je zapotřebí s tím, že nemovitosti ve městech se vykupují za vyšší procenta. Logicky, protože jejich cena je samozřejmě vyšší. Místa mající naopak horší infrastrukturu a občanskou vybavenost jsou z hlediska prodeje objektů finančně nižší. Tím pádem za nemovitost dostanete méně peněz. Nejedná se ale o pravidlo, které by platilo pokaždé. Naopak, někdy může být situace opačná.

Rychlost výkupu jako optimální ukazatel

Určitě je zapotřebí brát v potaz také rychlost výkupu nemovitosti. Ta se pochopitelně liší, nicméně specialisté dokážou vše realizovat do pouhých 24 hodin. Tedy v případě, že neexistují žádné právní vady, které by proces výkupu nemovitosti mohly nějak zkomplikovat. Reálný čas výkupu by vám měl být předem přesně sdělen. Můžete si být jistí také tím, že výkup nemovitostí bývá vždy rychlejší, než je tomu v případě klasického prodeje. Pokud potřebujete peníze co možná nejrychleji, jde o jednoznačnou volbu.

Další znaky optimálního výkupu nemovitostí

Určitě se vyplatí pečlivé prověření společnosti, jež výkup nemovitostí realizuje. Neměla by si účtovat za potřebný právní servis. Právě ten by měl být v ceně samotného výkupu nemovitosti. Kupní smlouvy musí být vždy vyhotoveny advokátem a k úschově kupní ceny se nejčastěji používá advokátní úschova. Samozřejmostí musí být i nezávazná konzultace se specialisty před tím, než se začne výkup nemovitosti realizovat. Vy už se pak můžete soustředit na široký výběr nábytku do nového bytu nebo jiné nemovitosti, již si třeba za utržené peníze zakoupíte.

Jaký bývá standardně postup při výkupu nemovitosti?

Určitě se vyplatí znát také postup při výkupu nemovitosti. Rozhodně vám společnost poskytující výkup nemovitosti sdělí, že potřebuje znát specifikaci konkrétního objektu. Sdělit tuto skutečnost lze buď telefonicky, nebo prostřednictvím emailu. Specialisté si pak už všechno dohledají sami v katastru nemovitostí. Podle vlastnického listu si prověří právní stav objektu. Samozřejmě se s vámi domluví také na termínu návštěvy konkrétní nemovitosti. Při prohlídce bude také zjištěn aktuální technický stav daného objektu. Poté už dojde k navržení výkupní ceny. Poté, co bude cena akceptována, zadá daná firma k řešení přípravu smluv pro advokáta. Odsouhlasí se znění kupní smlouvy a smlouva o úschově u advokáta. Pak už se smlouvy podepíší, čímž se celá transakce dokončí. Následně je vyplacena smluvená kupní cena. Nemovitost si společnost zabývající se výkupem nemovitostí převezme na základě předávacího protokolu. Vy už pak můžete pouze sledovat slevy na doplňky do domácnosti, již si poté třeba pořídíte.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,300
USD 23,290 23,470
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články