Změnit penzijní fond můžete už jen do úterka

25. 2. 2012 – 10:51 | Penze | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Změnit penzijní fond můžete už jen do úterka
Při výběru nového penzijního připojištění by měl účastník brát v potaz svůj příjem nejen současný, ale i očekávaný v budoucnu, Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

V úterý mají nespokojení klienti poslední možnost přejít k jinému penzijnímu fondu. Po tomto termínu bude jedinou možností stávající smlouvu s fondem zrušit a založit novou u jiného.

Srovnání: Jak aktuálně zhodnotí vaše úspory penzijní fondy?

Předčasným zrušením smlouvy však klient přijde o připsané státní příspěvky a proto je tento způsob řešení finančně nevýhodný. Možnost podání písemné výpovědi má klient kdykoliv. Smlouva ale může obsahovat ustanovení o výpovědní době, která začne až prvním dnem nového měsíce po doručení výpovědi.

Při výběru nového penzijního připojištění by měl účastník brát v potaz svůj příjem nejen současný, ale i očekávaný v budoucnu, svůj věk, plánovaný odchod do důchodu a také příspěvky třetích osob.

Lidé, kteří stále uvažují o přechodu k jinému penzijnímu fondu na poslední chvíli, musí brát v úvahu také přestupný rok. Počítat je tak třeba s tím, že čas na změnu nemají do konce měsíce, ale pouze do avizovaného úterý.

-Jan Soukup | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,250 25,370
USD 23,640 23,820
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články